Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2020 10:05:48

Milí přátelé, přeji vám všem příjemně a klidně strávené Velikonoce!

Milí přátelé, přeji vám všem příjemně a klidně strávené Velikonoce!

Ve sledu mimořádných událostí šířící se nemoci covid-19, která naneštěstí negativně zasáhla většinu zemí světa, Českou republiku nevyjímaje, jsme se dočkali tolik očekávaného jara.

Možná naposledy jsme se nastavili na letní čas a připravujeme se na to, jak v kruhu svých nejbližších strávíme velikonoční svátky.

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista a slaví je křesťané po celém světě. Jsou to svátky pohyblivé, připadají na neděli po prvním jarním úplňku, čili v období mezi 22. březnem až 25. dubnem. Celý velikonoční pašijový týden vděčí za své pojmenování pašijím – biblickým vyprávěním o utrpení Krista, které sepisovali Ježíšovi apoštolové. První den předvelikonočního týdne je pojmenován Modré pondělí, po něm následuje Šedivé úterý, Škaredá středa, Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílá sobota a Hod boží velikonoční. Po něm následuje druhý svátek, kterým je Velikonoční pondělí, které letos připadá na 13. dubna. U části našich občanů jsou Velikonoce pojímány hlavně jako vítání jara a prodloužený víkend, neboť Velký pátek a Velikonoční pondělí jsou tzv. ostatní svátky, tedy dny pracovního klidu a mají připomínat občanům tradice, přenášené generacemi.

Velikonoce jsou oprávněně historicky spojovány s jarem, protože časově do tohoto ročního období patří. U nás mají Velikonoce i velký význam z pohledu upevňování lidových tradic, které spojují lidi na vesnicích i ve městech. Mezi jejich symboly patří velikonoční kraslice, pomlázky a řehtačky. V této sváteční době se navštěvují příbuzenské rodiny a přejí si hlavně zdraví, společné soužití ve společnosti, která zajistí jejich spokojenost a bezpečí. I když letos se nebude moci uskutečnit většina z velké škály tradic patřících k velikonočním svátkům, rozhodně stojí za to tyto volné dny využít k odpočinku a zamyšlením se nad hodnotami, které uznáváme. Mezi nimi má zajisté prioritní postavení naše rodina.

My v SPD vnímáme dobře fungující rodinu jako základní stavební buňku naší společnosti, která je tou nejdůležitější hodnotou pro náš stát. Pro naše občany jsme připravili projekt "Rodina na prvním místě", který obsahuje celou řadu pobídek, pomocí kterých by měly pracující rodiny takové podmínky, aby všichni její členové prožívali plnohodnotný život v bezpečné zemi.

Na závěr mi dovolte popřát vám všem v této nelehké době hlavně hodně zdraví. Pevně věřím, že až současná epidemie odezní a nouzová opatření budou zrušena, všichni se opět ve zdraví budeme scházet nejen v rámci rodin, ale také na pracovištích a na veřejnosti. Příjemné a klidné prožití velikonočních svátků.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama