Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2020 7:23:34

Nepřipustíme povinné kvóty na přerozdělování imigrantů!

Nepřipustíme povinné kvóty na přerozdělování imigrantů!

Důsledky rozhodnutí německé kancléřky Angely Merkelové z roku 2015, kdy vítala příchozí běžence, ve skutečnosti nastartovaly masovou imigraci do Evropy.

I v roce 2020 imigranti ze svého úsilí dostat se do Evropy nepolevují a EU zase připravuje plán na jejich přerozdělování.

Hnutí SPD v žádném případě nepřipustí, aby k nám byli deportováni nelegální imigranti v rámci přerozdělovacích kvót pod řízením Evropské unie. Naši poslanci budou na půdě Poslanecké sněmovny vždy navrhovat taková opatření, aby Česká republika z pokynu Evropské unie nepřijala do naší republiky ani jediného imigranta. Ti se do zemí EU dostali nelegálními cestami za pomoci převaděčských pašeráckých gangů a i některých neziskových organizací.

Unijní státy program povinného přerozdělování zavedly v roce 2015 s cílem odlehčit Řecku a Itálii, kam v době vrcholící imigrační vlny proudily desetitisíce žadatelů o azyl. Česká republika, Polsko a Maďarsko tyto kvóty odmítly a na jejich postoj zareagovala EU tak, že Evropská komise začátkem ledna 2018 podala proti těmto státům žaloby k Soudnímu dvoru EU kvůli porušení předpisů práva EU o relokaci žadatelů o azyl. Nyní se čeká na rozhodnutí Soudního dvora EU, které bude pro žalované země závazné. Advokátka Eleanor Sharpstonová uvedla v tiskovém prohlášení soudu, že Česko, Polsko a Maďarsko nesplnily povinnosti plynoucí ze smluv Evropské unie, když se odmítly zapojit do systému přerozdělování nelegálních imigrantů. Odmítání imigrantů podle ní nelze zdůvodnit obavami o vnitřní bezpečnost. S tímto názorem v našem hnutí SPD zásadně nesouhlasíme, protože jsme přesvědčeni, že rozhodovat o záležitostech týkajících se vnitřní bezpečnosti je výlučně v kompetenci každého suverénního státu. Díky tvrdému postoji těchto tří středoevropských zemí změnila Evropská unie svoji migrační politiku a od povinných kvót upustila. Konečné rozhodnutí Soudního dvora EU se očekává v první polovině tohoto roku. K tomuto přerozdělovacímu programu jen podotknu, že nefungoval a že v jeho rámci bylo nakonec přesunuto výrazně méně imigrantů, než byly původní předpoklady. Přerozděleno bylo necelých 30.000 lidí z původně zamýšlených 160.000 a své kvóty splnilo jen pět unijních států z 28.

Představitelé Evropské unie nečiní žádné razantní kroky k zamezení přílivu nelegálních imigrantů, které navrhoval např. bývalý italský ministr vnitra Matteo Salvini, ale stále chtějí zavést automatický evropský mechanismus pro přijímání imigrantů, který budou plnit všechny členské unijní země a v případě neplnění budou tvrdě potrestány. Jedním z nástrojů by měl být i připravovaný návrh zákona, který by měl být přijat Evropským parlamentem ve druhé polovině roku 2020, během německého předsednictví EU. Následně by tuto novou legislativu měla ratifikovat Evropská rada složená z lídrů členských států EU. Připravovaný plán reformy evropského azylového systému zpracoval německý ministr vnitra Horst Seehofer. Tento dokument má předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová oficiálně představit v únoru tohoto roku.

Hnutí SPD bude proti přijetí tohoto plánu, jehož cílem je změnit Dublinské nařízení Evropské unie, které vyžaduje, aby lidé hledající azyl v EU o něj požádali v první zemi EU, do které se dostanou. EU zase prosazuje povinné kvóty (i když je bude nazývat jinak) pro přijímání imigrantů. Pro hnutí SPD je to další argument k vypsání referenda o vystoupení České republiky z Evropské unie.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama