Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2021 7:45:40

Obyvatelé Evropy dávají čím dál více najevo nelibost z přítomnosti imigrantů!

Obyvatelé Evropy dávají čím dál více najevo nelibost z přítomnosti imigrantů!

V zemích, které jsou nejvíce zasaženy přílivem nelegálních imigrantů, sílí odpor místních obyvatel proti tomu, aby se počty imigrantů nadále zvyšovaly. V poslední době se jedná o řecké ostrovy a Bosnu a Hercegovinu.

Hnutí SPD je vlastenecké a demokratické hnutí, které vede nekompromisní politický zápas za nezávislost a suverenitu českého státu. Současnou podobu evropské integrace vedenou vrcholnými představiteli EU se záměrem vytvořit evropský superstát vnímáme jako prostředek, který povede k oslabení a likvidaci národních států a národů Evropy. Stále pokračující příliv nelegálních imigrantů do unijních zemí přispívá k probíhající islamizaci evropských zemí, neboť lídři EU tuto nelegální činnost spíše podporují.    

Nyní je nejhorší situace na řeckých ostrovech, kde jsou přeplněné migrační tábory. Velmi ale oceňujeme kroky řecké vlády, která se rozhodla aktivně s nelegální imigrací na svém území bojovat, viz např. zvýšená ochrana pobřežních vod mezi Řeckem a Tureckem nebo výstavba hraničního plotu na řecko-turecké hranici.

V listopadu minulého roku informovala agentura APA s odvoláním na vyjádření řeckého ministra pro migraci Notise Mitarakise, že řecká vláda nezná místo pobytu tisíců imigrantů, kteří v její zemi podali žádost o azyl, včetně těch, jimž byl azyl zamítnut. Podle něj také Turecko kvůli pandemii covidu-19 od března nepřijímá zpět imigranty, jak by to mělo dělat na základě migrační dohody s EU z roku 2016. Ministr Mitarakis uvedl, že řecké úřady nyní řeší více jak osmdesát tisíc žádostí o azyl a zmínil, že přes třicet tisíc žádostí o azyl místní úřady zamítly.

Další unijní zemí, která čelí přílivu nelegálních imigrantů, je Bosna a Hercegovina. Zde se podle agentury Reuters nachází asi deset tisíc imigrantů z Asie, Blízkého východu a severní Afriky, kteří tu uvízli na cestě do zemí Evropské unie. Do Bosny minulý rok vstoupily tisíce imigrantů ve snaze dostat se do západní Evropy. Chorvatsko, stejně jako Maďarsko a Slovinsko, uzavřelo pro imigranty hranice. Imigranti si v posledním prosincovém týdnu roku 2020 sami zapálili uprchlický tábor Lipa, nacházející se poblíž města Bihać s kapacitou 1.200 lidí. K incidentu došlo jen několik hodin poté, co zařízení kvůli špatným podmínkám uzavřela Mezinárodní organizace pro migraci (IOM). Bosenské úřady však nezajistily pro stovky imigrantů náhradní ubytování. „Podle dosavadních informací skupina bývalých obyvatel tábora zapálila tři stany a kontejnery poté, co většina migrantů z tábora odešla,“ napsal šéf IOM pro západní Balkán Peter Van der Auweraert na Twitteru. Část imigrantů se vydala do asi 30 kilometrů vzdáleného a mezitím již vyklizeného tábora Bira v Bihači. Místní úřady ale dopředu avizovaly, že nedovolí, aby imigranti opět přebývali v centru města, jako tomu bylo dříve. Tamní obyvatelé zorganizovali jakousi domobranu, která hlídá místní opuštěný tábor a je odhodlána imigrantům v návratu zabránit. Plán umístit imigranty do lokality Bradina u jihobosenského města Konjic neuspěl poté, co taktéž narazil na silný odpor místního obyvatelstva. Imigranti museli opustit již přistavené autobusy, v nichž čekali na převoz více než 24 hodin.

Opakované podpalování táborů se ze strany imigrantů dělo v minulosti také v Řecku, čímž si chtěli vynutit převoz z ostrovů na pevninu, což se jim nakonec i povedlo. ČTK zveřejnila, že Evropská komise vyzvala bosenské úřady, aby imigrantům z uprchlického tábora Lipy neprodleně poskytla přístřeší. „Je jasné, že praktické a bezprostřední řešení je znovu otevřít přijímací centrum Bira," řekla komisařka pro vnitřní věci Ylva Johanssonová. Evropská unie podle agentury DPA přislíbila finanční prostředky na poskytnutí tepla, elektrického proudu, tekoucí vody a lůžek pro 1.500 imigrantů.

Hnutí SPD se tvrdě staví proti nelegální imigraci a důsledně odmítá multikulturní ideologii, která je nástrojem islamizace. Buďme skutečnými pány ve své zemi. Buďme dobrými vlastenci.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama