Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2021 9:54:41

Odmítáme koncept multikulturního světa bez hranic a imigrační politiku EU!

Odmítáme koncept multikulturního světa bez hranic a imigrační politiku EU!

Německá neziskovka Sea Eye nepolevuje v úsilí převážet imigranty přes Středozemní moře do Evropy.

V poslední době je zaznamenáván nárůst počtu imigrantů, kteří se pokoušejí dostat nelegálně pomocí různých plavidel přes Středozemní moře do Evropy. Jedná se hlavně o imigranty z Libye, snažící se dostat k italským břehům. V tomto úsilí jim pomáhají lodě neziskových organizací, které jsou financovány z unijní pokladny.

Hnutí SPD zásadně odmítá cílené aktivity německých neziskových organizací, které pod záminkou humanitární pomoci stále pomáhají přepravovat pomocí svých lodí imigranty z Afriky do Evropy. Po období, kdy tehdejší italský ministr vnitra Matteo Salvini zrealizoval přijetí vlastních zákonů a opatření, spočívající v zákazu vplutí lodí neziskových organizací s africkými imigranty do italských výsostných vod, uvedené neziskovky v těchto aktivitách pokračují. 

Německá nezisková organizace Sea Eye (Mořské oko), která operuje ve Středozemním moři s cílem záchrany imigrantů přepravujících se po moři na nebezpečných plavidlech do Evropy, si koncem minulého roku přidala do své flotily další loď. Ta představuje další pomoc pro převoz těchto imigrantů, o čemž svědčí i technické údaje nové lodě. Její délka je 55 metrů, šířka 11 metrů, hmotnost lodi je 1.000 tun a plocha paluby je 650 metrů čtverečních. Posádku lodi tvoří 22 členů a loď dokáže plout rychlostí až 17 km za hodinu. Jak pro DPA uvedl mluvčí organizace Gorden Isler, nové plavidlo navyšuje celkový počet charitativních záchranných lodí operujících ve Středozemním moři na sedm. Řada z nich, včetně lodi Alan Kurdi, je pak podle Islera často blokována italskou pobřežní stráží, která je zadržuje kvůli údajným technickým nesrovnalostem. Loď nazvaná Sea-Eye 4 je nyní v docích ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko. Financuje ji spolek United4Rescue, který chce novou loď využívat k dopravě imigrantů z Afriky do Evropy. Loď se nyní přestavuje z důvodů zvýšení na nejvyšší kapacitu přepravy, a co nevidět vyrazí do Středozemního moře, kde by měla začít operovat již v březnu 2021.

Vše se děje i napříč tomu, že Německo bylo uvrženo do dalšího korona-lockdownu. Jak je tedy patrné, koronavirus zjevně při dovážení imigrantů z celé Afriky úřadům a proimigrantským aktivistům nevadí. Přísun imigrantů do Evropy tak pod rouškou koronavirové hysterie stále probíhá. Do Itálie v loňském roce přes moře připlulo už více jak třicet tisíc imigrantů, což je zhruba třikrát více než za rok 2019. Lodě s imigranty vyplouvaly zejména z Libye a z Tuniska.

Hnutí SPD programově odmítá koncept multikulturního globálního světa bez hranic a imigrační politiku EU. Proto musíme neustále usilovat o obranu základních zájmů národa, naši kulturu, suverenitu a svobodu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama