Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2022 9:16:04

Odmítáme posilovat vliv Evropské unie na úkor prosperity a zájmů České republiky

Odmítáme posilovat vliv Evropské unie na úkor prosperity a zájmů České republiky

Vláda Petra Fialy (ODS) získala oficiální mandát pro řízení státu, v rámci kterého chce plnit stanovené body obsažené v programovém prohlášení, vycházeje z koaliční smlouvy koalic SPOLU a PirSTAN.

Hnutí SPD, konkrétně všichni jeho poslanci, hlasovali proti vyslovení důvěry této vládě, neboť po prostudování jejího programového prohlášení musíme konstatovat, že se jedná o dokument, který velmi silně posiluje vliv Evropské unie a jejich institucí na úkor prosperity a zájmů České republiky a našich občanů. Celkově dokument neobsahuje upřesněné reálné cíle, jejichž splnění by prospělo nejen naší ekonomice, ale hlavně všem našim slušným občanům.

Výhrad k předloženému programovému prohlášení vlády máme celou řadu a týkají se všech ministerstev. Připomenu jen některé, protože jinak by to vydalo na dokument v rozsahu několika stran. Ve zdravotnictví prosazujeme pro všechny občany zaručenou tu nejlepší možnou péči v daném místě a čase – ne žádnou selekci na chudé a bohaté, nebo podle věku. Nesouhlasíme též s tím, co si vláda stanovila v oblasti zajištění tepla pro naše domácnosti, spočívající v tom, že zajistí plynulý nárůst cen za tuto komoditu pro naše občany, namísto skokových zdražení. My požadujeme od vlády najít takové řešení, aby k žádnému navýšení nákladů za teplo vůbec nedocházelo.

V kapitole digitalizace odmítáme návrhy součinnosti s EU nad dohledem sociálních sítí – v praxi by to znamenalo špehování našich občanů, což by bylo v rozporu s českým právním řádem. V České republice je svoboda projevu spolu s dalšími svobodami zaručena článkem 17 Listiny základních práv a svobod. Ten zaručuje svobodu projevu a právo na informace, nepřípustnost cenzury, právo vyjadřovat názory libovolným způsobem a svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. V zahraniční politice nesouhlasíme s upřednostňováním orientace naší země na Německo a Francii, a to na úkor spolupráce se zeměmi V4, kde vláda má spoustu výhrad k zahraniční politice Polska a Maďarska. To je jen malý zlomek z výčtu našich výhrad k vládnímu prohlášení, ve kterém si vláda, alespoň jak tvrdí, stanovila priority pro své úřadování.

Hnutí SPD bude stále prosazovat svůj program, který je cílen na prosperitu našich slušných a pracujících občanů. Naše role v opozici bude těžká, neboť už od prvních chvil působení Poslanecké sněmovny v novém složení se jasně ukazuje, jakou aroganci vůči opozici mají někteří představitelé vládní pětikoalice. My svůj boj nevzdáme – naši občané jsou pro nás na prvním místě.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama