Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2017 15:02:21

Ozdravit politické prostředí v ČR může jen přímá volba a odvolatelnost politiků!

Ozdravit politické prostředí v ČR může jen přímá volba a odvolatelnost politiků!

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

 1.) Hnutí SPD považuje závěry setkání nejsilnějších světových zemí tzv. G7 za potvrzení politických názorů a postojů SPD, kdy se jednoznačně potvrzuje naprosté podřízení České republiky zájmům Německa. Potvrzuje se také, že Severoatlantická aliance (NATO) nebude řešit bezpečnostní otázky spojené s imigrací a ani USA se nebudou bezvýhradně angažovat v zajištění bezpečnosti Evropy. SPD považuje za zásadní prohloubení bezpečnostní spolupráce mezi zeměmi V4 - to jest Polskem, Maďarskem, Slovenskem a Českou republikou. V4 by měla sloužit jako formát vzájemné podpory v odmítnutí nelegálních imigrantů a úzké vojenské spolupráce.

2.) Vzpoura imigrantů v záchytném zařízení v Balkové na Plzeňsku je důsledkem politiky Evropské unie a vlády České republiky, která nelegální imigranty považuje za oběti a nikoliv za bezpečností riziko pro Českou republiku. Požadujeme okamžité vyvození případné trestněprávní odpovědnosti a vyhoštění těchto lidí z území České republiky.

3.) SPD považuje za zcela absurdní a nepřijatelné požadavky KDU-ČSL prezentované na sjezdu této politické strany. Záměr snížit limit volebního úspěchu pro koalice z 10% na 7% je průhlednou snahou lidovců odstranit rizika spojená s jejich spoluprací s hnutím STAN. SPD požaduje jinou změnu volebního zákona: chceme zavést přímou volbu a odvolatelnost politiků. Požadujeme také uzákonit hmotnou odpovědnost politiků, soudců a státních zástupců. Pouze tak můžeme ozdravit politické prostředí v České republice.

4.) Hnutí SPD opakovaně upozorňuje občany na zcela rozdílné výsledky jednotlivých sociologických průzkumů volebních preferencí politických stran, které jsou v příkrém rozporu se skutečnými volebními výsledky. Nemůže být pochyb, že jde buďto o naprostý nedostatek profesionality nebo o totální politickou korupci a manipulaci s voliči. Vyzýváme všechny občany, aby se nenechali ovlivnit, přišli na podzim k volbám a podpořili program našeho hnutí.

5.) Hnutí SPD bude v souladu se svým politickým programem prosazovat převedení exekutorských činností pod kompetence státu, tedy zestátnění exekutorů. Současná praxe exekutorské činnosti tak, jak byla provozována v minulých letech, přivedla do neštěstí a bídy množství českých občanů, kteří se nedomohli spravedlnosti. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama