Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2021 8:47:20

Podpora dostupnosti sportu pro všechny občany je naší prioritou!

Podpora dostupnosti sportu pro všechny občany je naší prioritou!

Stát musí sportovní aktivity podporovat a zajistit jejich rozvoj na všech úrovních, neboť se jedná o důležitou součást zdravého životního stylu lidí všech věkových kategorií.

V rámci státního rozpočtu prosadíme jasné a spravedlivé rozdělení finančních prostředků na sport, kdy chceme zavést přímý vztah oblasti sportu k rozpočtu příslušného ministerstva bez zprostředkovatelských mezičlánků, různých agentur a neziskových organizací. Například chceme zrušit Národní sportovní agenturu (NSA), kterou považujeme za naprosto zbytečný a nákladný státní úřad, který je navíc zcela netransparentní, a jeho agendu začlenit do příslušného ministerstva, které se touto problematikou bude systémově zabývat. Tímto krokem se dostane agenda sportu zpět pod kontrolu Sněmovny a omezí se tak netransparentnost při rozdělování peněz z NSA v oblasti sportu.

Za klíčové priority přitom považujeme financování sportu pro děti a mládež a amatérského sportu, kdy například formou státních finančních dotací přispějeme malým obcím na výstavbu a provoz sportovišť. Organizované sportovní aktivity pro děti a mládež musí být dostupné všem bez rozdílu a podporované státem, kde vidíme zásadní problém v dlouhodobě nedostatečném financování tělovýchovných jednot, sportovních klubů, oddílů, spolků a organizací, které se podílejí na zajištění výkonu sportu. V programu nezapomínáme na zdravotně postižené občany, kterým chceme zajistit co největší přístup ke sportovním aktivitám, a též na sportovní veterány, kteří proslavili naši vlast v oblasti sportu, za což si zaslouží naši čest a ocenění. Proto podpoříme pro tuto skupinu zřízení zvláštního příplatku ke starobnímu anebo invalidnímu důchodu.

V rámci profesionálního sportu požadujeme, aby jeho financování bylo samostatné, čili odděleno od amatérského sportu, sportování dětí a mládeže. Sportovní svazy jako řídící orgány jednotlivých sportovních odvětví musejí mít primárně za úkol organizovat, řídit a starat se o veškerou sportovní reprezentaci České republiky na mezinárodním poli, kdy budeme podporovat pořádání významných mezinárodních sportovních soutěží a závodů v rámci zvýšení prestiže České republiky.

Velice doporučuji všem lidem, voličům, aby si našli čas a blíže se seznámili s volebním programem hnutí SPD vedeným pod názvem: „Naše vlast, naše rodiny, náš bezpečný domov“, který je dostupný na našich webových stránkách www.spd.cz. Je-li vám náš program blízký, podpořte naše kandidáty v podzimních volbách, ať můžeme náš program realizovat v praxi, jež je cílen na slušné a pracující občany, kteří jsou pro nás na prvním místě. Hnutí SPD kandiduje pod číslem 4.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama