Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2024 7:25:42

Podporujeme manželství výhradně mezi mužem a ženou pevně zakotvené v ústavě!

Podporujeme manželství výhradně mezi mužem a ženou pevně zakotvené v ústavě!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

Fialova vláda fakticky podporuje nelegální imigraci. Prosazujeme referendum k Migračnímu paktu EU, který zavádí povinné přerozdělování imigrantů. Občané za Fialovy vlády zchudli nejvíce ze zemí OECD, máme nejvyšší energetickou inflaci v EU, jsme v recesi, padá průmysl, lidé vládě nevěří a dopady vysoké inflace pociťuje 85 % občanů. V případě stejnopohlavních svazků navrhujeme název partnerství, nikoliv manželství, a chceme dát stejnopohlavním párům stejná práva jako manželům kromě adopce a osvojování dětí. Zároveň podporujeme manželství výhradně mezi mužem a ženou pevně zakotvené v ústavě. Téměř dva miliony českých občanů nemají svého zubního lékaře. Stomatologická péče je pro občany nedostupná a drahá.

1. Fialova vláda fakticky podporuje nelegální imigraci. Prosazujeme referendum k Migračnímu paktu EU, který zavádí přerozdělování imigrantů.

Tuto středu proběhne ve Sněmovně mimořádná schůze svolaná opozicí k Migračnímu paktu EU. Důvod pro svolání mimořádné schůze je více než jasný, protože zástupci členských států EU se dne 8. února shodli na konečné podobě Migračního paktu EU. Odsouhlasený postoj členských států je definitivní a nyní jej pouze formálně schválí Evropský parlament. Vláda Petra Fialy (ODS) nejenže dlouhodobě nelegální migraci aktivně svými kroky fakticky podporuje, ale při závěrečném jednání v EU se navíc zbaběle a alibisticky při hlasování zdržela. Vláda pětikoalice tak opět zradila zájmy českých občanů. Migrační pakt EU mj. znamená tzv. „povinnou solidaritu" a relokace nelegálních imigrantů mezi státy EU, anebo povinné platby ve výši půl miliónu korun za každého odmítnutého imigranta. Od schválení Lisabonské smlouvy nám jsou na základě většinového hlasování v orgánech EU pod hrozbou drakonických sankcí vnucována nařízení, jejichž realizace směřuje přímo proti národním zájmům České republiky a jejích občanů. To se týká právě oblasti migrační a azylové politiky, kdy nám státy jako Německo, Francie a Belgie, jež nezvládají projevy masové ilegální imigrace, kterou samy vyvolaly, tyto kvóty na přidělování imigrantů de facto nařizují. Hnutí SPD Migrační pakt EU jednoznačně odmítá a požadujeme, aby se k Migračnímu paktu EU i k samotnému členství ČR v EU vyjádřili čeští občané v celostátním závazném referendu.

2. Občané za Fialovy vlády zchudli nejvíce ze zemí OECD, máme nejvyšší energetickou inflaci v EU, jsme v recesi, padá průmysl, lidé vládě nevěří a dopady vysoké inflace pociťuje 85 % občanů.

Podle průzkumu agentury Ipsos pro společnost Generali Investments pociťuje v současnosti dopady vysoké inflace 85 % českých občanů. Na 44 % z nich potom již dopadly změny obsažené v tzv. vládním konsolidačním balíčku, který není ničím jiným než plošnou daňovou reformou ve formě zvýšení všech přímých i nepřímých daní a povinných pojistných odvodů. Výsledky tohoto průzkumu také ukázaly, že čeští občané budou muset i v letošním roce výrazně šetřit na potravinách, s čímž počítá více než 57 % respondentů a 62 % občanů je potom nuceno snižovat spotřebu energie a vody. Premiér Petr Fiala (ODS) a celá vláda tuto situaci neomluvitelně zlehčují nesmyslnými tvrzeními o úspěšném boji s inflací a o konci zdražování. Přitom např. ceny všech nákladů a služeb spojených s bydlením rostly dle oficiálních statistických dat z letošního ledna meziročně i meziměsíčně dvouciferným tempem. Naši občané za Fialovy vlády zchudli nejvíce ze zemí OECD, máme nejvyšší energetickou inflaci v EU, jsme v recesi, padá průmysl a vládě skoro nikdo nevěří. Nekompetentní fiskální a hospodářská politika této vlády pětikoalice vede pouze k úpadku české ekonomiky a ke ztrátě důvěry občanů v budoucnost. Fialova vládní pětikoalice, která toto zavinila, musí skončit!

3. V případě stejnopohlavních svazků navrhujeme název partnerství, nikoliv manželství, a chceme dát stejnopohlavním párům stejná práva jako manželům kromě adopce a osvojování dětí. Zároveň podporujeme manželství výhradně mezi mužem a ženou pevně zakotvené v ústavě.

Tento týden se má ve Sněmovně v závěrečném třetím čtení hlasovat o novele občanského zákoníku zavádějící institut manželství či partnerství stejnopohlavních párů. Hnutí SPD podalo pozměňovací návrh, kde navrhujeme název partnerství, nikoliv manželství, a dáváme stejnopohlavním párům stejná práva jako manželům kromě adopce a osvojování dětí. Hnutí SPD podporuje manželství výhradně mezi mužem a ženou pevně zakotvené v ústavě. Např. Slovensko definuje manželství jako jedinečný svazek mezi mužem a ženou v ústavě od roku 2014. Manželství je právní a společenskou institucí, která je základem pro vznik rodiny a výchovu dětí a zaslouží si všestrannou podporu ze strany státu. Prosazování tzv. manželství pro všechny je aktivistickým projevem ideologie progresivismu.

4. Téměř dva miliony českých občanů nemají svého zubního lékaře. Stomatologická péče je pro občany nedostupná a drahá.

Mnohá celostátní média včetně České televize v posledních dnech opět informují o tom, že téměř dva miliony českých občanů (až 18 % dospělých a dětí) nemají svého ošetřujícího zubního lékaře. Hnutí SPD na tento palčivý problém z opozice dlouhodobě upozorňuje a navrhujeme řešení. Podle údajů od stomatologů z velkých nemocnic nemá stálého zubaře a zubní péči 50 % z pacientů, kteří vyhledávají ošetření na zubních pohotovostech. Kritická situace je v tomto ohledu ve většině regionů ČR, které trpí nedostatkem stomatologů a zubních pohotovostí a čím dál vyššími cenami jednotlivých stomatologických výkonů, které si už ze svých příjmů ani úspor nemohou statisíce občanů dovolit platit. Systém preventivní zubní péče o děti se rozpadl. Důsledkem jsou mj. katastrofální dopady této situace na zdravotní stav velké části naší populace. Např. lidé z Moravskoslezského kraje, kde je situace nejhorší, jsou nuceni dojíždět na ošetření zubů do sousedního Polska. Fialova vláda a resortní ministr Vlastimil Válek (TOP 09) tuto situaci trestuhodně ignorují. Jde rovněž o dlouhodobé selhání státu a všech vládních reprezentací, které nebyly schopny zajistit finančně i fyzicky dostupnou stomatologickou péči pro všechny občany ČR po celém území republiky. Řešením je komplexní změna koncepce zdravotnictví novou vládou, na které je hnutí SPD připraveno se podílet svými odborníky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama