Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2021 7:19:27

Požadujeme systematické řešení ochrany našich hranic před imigranty!

Požadujeme systematické řešení ochrany našich hranic před imigranty!

Musíme být velmi ostražití před imigranty, kteří jsou už v Evropě a snaží se dostat nelegálním způsobem převážně do Německa.

Jedna z jejích současných cest vede z Rumunska a dále přes Českou republiku a je zajišťována dobře organizovanými skupinami řidičů kamionů.

Hnutí SPD stále apeluje na vládu, že je nutné zabezpečit stálou kontrolu našich hranic z důvodu zamezení vstupu nelegálním imigrantům na naše území. Počty odhalených případů nelegálních převozů imigrantů hlavně z Rumunska přes Českou republiku dále do Německa stále stoupají. Kontrolní akce ze strany příslušníků Policie ČR a Celní správy ČR jsou převážně namátkové, a to nestačí. Proto požadujeme stálé kontroly na hraničních přechodech.   

V současné době se trasami vedoucími přes naši republiku pokouší dostat stále více imigrantů z Rumunska, kteří míří do Německa. Od počátku letošního roku zaznamenalo Rumunsko rekordní počet imigrantů překračujících jeho hranice. Za první tři měsíce tohoto roku zde požádalo o azyl více než 3.000 imigrantů. Z toho je více než 80 procent Afghánců, vyznávajících islámskou ideologii. Skutečné číslo je ale pravděpodobně ještě vyšší a převážná část imigrantů se chce dostat dál do západní Evropy.

Podle seznamzpravy.cz je azylové centrum v Temešváru, které provozuje rumunský Generální inspektorát pro přistěhovalectví, přeplněné. Se stoupajícím počtem žadatelů o azyl starosta Temešváru požaduje od státu okamžitou akci. Ve městě došlo i k zabití jednoho z imigrantů, když se mezi sebou střetly dvě skupiny Afghánců. „Tento migrační problém, kterému čelíme v Rumunsku a v Temešváru, je národním problémem a vyžaduje vládní řešení,“ prohlásil starosta Dominic Fritz. Místní lidé se obávají o svou bezpečnost, a to z důvodu, že počty afghánských imigrantů jsou den ode dne vyšší a navíc se tito imigranti vyhýbají žít v rumunském azylovém centru ve městě Temešvár a bydlí v místních opuštěných domech na předměstí města. Odtud se snaží zajistit si za pomoci nelegálních skupin řidičů kamionů převoz dále do Německa. Za přepravu jednoho imigranta si tito řidiči účtují 1.500 eur. Jejich trasy přepravy prochází Českou republikou a počty odhalených případů za poslední tři měsíce potvrzují jejich nárůst.

Hnutí SPD trvale bojuje proti všem formám nelegální imigrace do naší republiky. Velmi nás znepokojují zvýšené počty imigrantů v Rumunsku, protože většina z nich využije naší republiku jako tranzitní zemi k jejich cestě do Německa a někteří ukončí své cestování i u nás. Bezpečnostní sbory musí co nejdříve zavést systematické řešení zajišťující neustálou kontrolu našich hraničních přechodů tak, aby se k nám žádný imigrant nedostal.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama