Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2021 6:38:03

Prosazujeme nulovou toleranci nelegální imigrace a odmítáme islám v ČR!

Prosazujeme nulovou toleranci nelegální imigrace a odmítáme islám v ČR!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že bojujeme proti korupci a prosazujeme uzákonění přímé osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků, soudců, státních zástupců a exekutivy. Tzv. pandemická krize ukázala v plné nahotě rozklad správy státu. Korupce a rozkrádání země pokračuje. Požadujeme konec povinných roušek pro děti ve školách! Vláda hází klacky pod nohy živnostníkům a podnikatelům. Babišova vláda podporuje migraci téměř miliardou korun z veřejných peněz. Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) zjistil řadu nedostatků. SPD odmítá covid pas a diskriminaci lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat a testovat. Prosazujeme zrušení pandemického zákona, který pošlapává práva občanů. Snaha senátorů odvolat prezidenta Zemana z funkce je útokem na demokracii a na výsledek demokratických voleb.

1. Bojujeme proti korupci. Prosazujeme uzákonění přímé osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků, soudců, státních zástupců a exekutivy.

Hnutí SPD má jasný protikorupční program. Jeho základem je zásadní věc, od které nebudeme ustupovat a budeme ji neúnavně prosazovat. Jde o návrh zákona zavádějící povinnost prokázat původ majetku od hranice 20 milionů korun, a to i zpětně. Majetek, jehož původ by vlastník nedoložil a neprokázal, že pochází z legálních příjmů, by byl zdaněn sto procenty nebo by propadl státu. Jde o návrh, který nezatíží administrativně běžného občana vzhledem ke stanovenému limitu a zároveň vytvoří zásadní předpoklad, že co bylo ukradeno, musí být vráceno. Prosazujeme uzákonění přímé osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků, soudců, státních zástupců a exekutivy. Jsme pro přímou volbu a odvolatelnost politiků občany.

2. Tzv. pandemická krize ukázala v plné nahotě rozklad správy státu. Korupce a rozkrádání země pokračuje.

Tzv. pandemická krize kolem epidemie covid-19 ukázala v plné nahotě rozklad správy státu, přičemž korupce a rozkrádání země pokračuje. Podle nálezů a kontrolních zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) dlouhodobě docházelo a dochází k pochybením v jím kontrolovaných oblastech. NKÚ konstatoval, že od začátku ledna do konce srpna roku 2020 vynaložila vláda, konkrétně ministerstvo vnitra a ministerstvo zdravotnictví, asi 8,5 miliardy korun na nákupy ochranných pomůcek, aniž by je koordinovala anebo centralizovala. Státní byrokracie přitom stále roste, ale stát zároveň ztrácí svoji funkčnost ve všech oblastech. SPD zároveň odmítá stávající dotační systém EU, který je podhoubím pro korupci na všech úrovních státní správy, ale i samospráv.

3. Požadujeme konec povinných roušek pro děti ve školách!

Žáci ve třídách budou muset i nadále nosit roušky, prohlásil minulý týden ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Hnutí SPD odmítá, aby děti musely (navíc v těchto horkých dnech) plošně nosit roušky ve třídách, když se ve školách navíc provádí týdenní testování. Ministerstvo školství v minulosti dalo přednost miliardám na zavedení škodlivé inkluze místo toho, aby do všech školských zařízení byla zakoupena a instalována klimatizace. Většina školských zařízení ji tak stále ve třídách nemá. Navíc ministr Vojtěch prohlásil, že v letních měsících budou všichni muset nosit ochranu nosu a úst i v dalších prostorech, kde se setkává větší množství lidí. Vyzýváme ministra zdravotnictví Vojtěcha a ministra školství Plagu (oba za ANO), aby tyto podmínky v rámci mimořádných vládních opatření zrušili. Plošné zákazy nejsou řešení. Bojujme s virem, ne s lidmi.

4. Vláda hází klacky pod nohy živnostníkům a podnikatelům.

Vládní mimořádná opatření kvůli koronaviru dále poškozují živnostníky a podnikatele. Stále platí omezení počtu lidí na zahrádkách a v restauracích, ale na druhou stranu přestávají platit vládní kompenzační programy. Každému je jasné, že všechny druhy provozoven a služeb mají na jednu stranu fixní náklady, ale na druhou stranu nemají tržby takové, jako kdyby byly v plném provozu, pokud mají pouze poloviční obsazenost. SPD dlouhodobě tvrdí, že tato vláda není vládou odborníků, nepodporuje živnostníky a podnikatele, a proto jsme jí ani minulý týden ve Sněmovně nevyslovili důvěru. Nechceme politickou destabilizaci, pokud jsou volby již za čtyři měsíce, ale voláme po obměně vlády, ze které by měli odejít ministři za ČSSD, zejména Hamáček a Maláčová. Slušný a pracující občan na 1. místě!

5. Babišova vláda podporuje imigraci téměř miliardou korun z veřejných peněz. Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) zjistil řadu nedostatků.

Vláda hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM investovala ze státního rozpočtu i z evropských fondů v letech 2017 až 2019 téměř miliardu korun na podporu imigrační politiky. Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) zjistil ve svém nejnovějším šetření řadu nedostatků. NKÚ prověřil peníze, které vláda vynaložila v letech 2017 až 2019 na čtyři vybrané programy imigrační politiky. Ministerstvo vnitra vyplatilo v daném období na tyto programy 900 milionů korun ze státního rozpočtu i z fondů EU. Kontrola se zaměřila na projekty za téměř 557 milionů korun, které cílily například na podporu azylového systému nebo začleňování cizinců do společnosti. Peníze na projekty získaly jak státní instituce, tak i neziskové organizace. U kontrolovaných projektů ministerstvo podle NKÚ nepožadovalo, aby příjemci hodnotili jejich výsledky a přínosy. Hnutí SPD považuje podporu imigrace a tento způsob nakládání s veřejnými prostředky za zcela nepřijatelné. Požadujeme vyvození politické odpovědnosti a demisi ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). Hnutí SPD jako jediná parlamentní strana prosazuje nulovou toleranci nelegální imigrace a odmítáme islám v ČR.   

6. SPD odmítá covid pas EU a diskriminaci lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat a testovat.

Vláda ANO a ČSSD stáhla minulý týden z pořadu stávající schůze Sněmovny novelu zákona o ochraně veřejného zdraví. Stalo se tak až poté, když jsme opakovaně pohrozili blokací jednání. V tomto návrhu se v případě schválení zásadně omezují práva a svobody občanů a skrytě se v České republice zavádí tzv. covid pas EU. Tento týden na středu ale byla svolána mimořádná schůze k tomuto bodu, na kterém se bude tato problematika projednávat znovu. Vláda ANO a ČSSD spěchá a je pod tlakem, protože tzv. covid pas EU má začít platit již od 1. července. Uvedený návrh, který s SPD nikdo nekonzultoval, je problém bezpečnosti a ochrany soukromí našich občanů, a proto jej jednoznačně odmítáme. Naopak požadujeme, aby covid pas EU nerozděloval občany na kategorie podle toho, jestli jsou testovaní anebo očkovaní, navíc v době, kdy již existuje náš covid pas. Poslanecký klub SPD udělá opět všechno pro to, aby tento zákon neprošel tak, jak se nám ho dokázalo shodit ve Sněmovně již dvakrát, naposledy minulý týden. Hnutí SPD odmítá diskriminaci lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat a testovat. Jasně říkáme po celou dobu konzistentně, že očkování a testování má být dobrovolné, abychom nevzbuzovali plošnou covid paniku. Zároveň říkáme, že má vláda zacílit na ochranu ohrožených skupin občanů, které jsou v současnosti již jasně definované. SPD udělá maximum pro to, aby se zase všechno v naší zemi vrátilo do normálního stavu, jaký tady byl před touto pandemií. Chceme, aby lidé mohli svobodně jít ven, svobodně se navštěvovat, svobodně cestovat, svobodně jít do práce, svobodně jít do restaurace. A aby je nikdo neomezoval, zvláště když víme, že covid drtivou většinu občanů neohrožuje na životě. Hnutí SPD, jako jediný poslanecký klub ve Sněmovně, podporuje referendum o vystoupení z EU.

7. Prosazujeme zrušení pandemického zákona, který pošlapává práva občanů.

Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje tzv. „pandemický zákon", který považujeme za paskvil. Nejvyšší správní soud (NSS) nám dal předminulý týden za pravdu, když konstatoval, že nezákonné bylo jarní uzavření restaurací, barů a kasin a v podobném duchu minulý týden soud zhodnotil i uzavření škol a školek. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) následně prohlásil, že bude třeba pandemický zákon změnit. SPD dlouhodobě tvrdí, že pandemický zákon měl být již dávno zrušen včetně tzv. pandemické pohotovosti, což je pouze jiný název pro nouzový stav. Jde o další ze série verdiktů, jimiž NSS odmítl plošná opatření přijímaná vládou v rámci boje proti epidemii koronaviru. Vláda ANO a ČSSD tedy opět rozhodovala nezákonně. SPD tvrdí dlouhodobě, že tato vláda není vládou odborníků a měla by podat demisi.

8. Snaha senátorů odvolat prezidenta Zemana z funkce je útokem na demokracii a na výsledek demokratických voleb.

Senát se má tento týden zabývat návrhem Výboru pro zahraničí, bezpečnost a obranu, jehož předsedou je senátor Pavel Fischer, zbavit prvního přímo zvoleného prezidenta ČR Miloše Zemana funkce. Prezident Miloš Zeman není podle tohoto senátního výboru schopen vykonávat úřad prezidenta republiky. O návrhu zbavit Zemana funkce rozhodne Senát, případný verdikt o nezpůsobilosti zastávat prezidentský úřad by pak musela podle ústavy potvrdit Sněmovna. Hnutí SPD považuje tento akt za útok na prezidenta, ústavnost, svobodu a demokracii a pošlapání výsledků prezidentských demokratických voleb. Senát tímto krokem pouze dokazuje, že je zbytečný, když se nezabývá skutečnými problémy naší země a jejich občanů, ale pouze osobní mstou. Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje zrušení Senátu a finanční prostředky určené pro jeho činnost raději přesunout potřebným, invalidům a nezaopatřeným dětem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama