Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2021 9:26:42

Svoboda slova je jednou ze základních svobod zaručenou ústavou!

Svoboda slova je jednou ze základních svobod zaručenou ústavou!

Společnost Google, která vlastní i největší světový server pro videa YouTube se rozhodla, že od pátého ledna 2022 změní podmínky pro sdílení obsahu na tomto serveru pro videa v souvislosti s tím, co se smí a nesmí říkat o covidu.

Hnutí SPD toto rozhodnutí zásadně odmítá a velmi silně se proti němu ohrazuje, protože je neslučitelné s tím, co prosazujeme a považujeme za správné – svobodu projevu. Jsme proti cenzuře videí na serveru YouTube, který umožňuje komukoliv nahrát, zveřejnit a sdílet libovolná videa na internetu, kdy internetový obsah lze kromě samotného serveru sdílet i na webových stránkách, blozích a především na různých sociálních sítích. Připravovaný seznam zakázaných tvrzení o covidu je dlouhý a obecně se v něm píše, že by lidé neměli ve videích říkat to, co se neshoduje se závěry WHO nebo místních zdravotnických úřadů a autorit.

Bude nepřípustné doporučovat na léčbu onemocnění Ivermektin nebo Hydroxychlorochin a tvrdit, že covid-19 úspěšně léčí a že jsou bezpečné. Zakázaná bude propagace domácí péče na úkor té lékařské. Zmíněna je také prevence. Obecně je zakázán obsah propagující způsoby prevence, které jsou v rozporu s doporučeními orgánů ochrany veřejného zdraví příslušné země nebo WHO. Též se nebude moci říkat, že vakcíny proti covidu můžou způsobit smrt, neplodnost, potrat, autismus nebo onemocnění jinými infekčními chorobami.

Hnutí SPD takovéto praktiky cenzury odsuzuje, neboť potlačují jednu ze základních svobod zaručenou ústavou, a to svobodu slova. Ať si o onemocnění covid-19 myslíme cokoli, cenzurou ho nezastavíme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama