Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2023 10:10:33

Těšíme se na osobní setkání s vámi zítra 21. 9. 2023 v Českých Budějovicích!

Těšíme se na osobní setkání s vámi zítra 21. 9. 2023 v Českých Budějovicích!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

Fialova vláda chce během následujících dvou let zvýšit lidem daně o 100 miliard korun. Hnutí SPD s tím zásadně nesouhlasí. Počet nelegálních imigrantů do Evropy letos překonává všechny dosavadní rekordy a do konce roku překoná jen za letošní rok číslo jeden milion. EU problém vůbec neřeší, proto je podle našeho názoru nutné chránit naše hranice. Odmítáme další plošnou podporu ukrajinským imigrantům, kterou prosazuje Fialova vládní koalice až do roku 2025. Zdražování pohonných hmot kvůli Fialově vládě stále pokračuje. Ekonomický diletantismus Fialovy vlády vede pouze k poklesu veřejných příjmů. To, že prezident Petr Pavel ve výběru kandidátů na ústavní soudce opakovaně zásadně selhává, je projevem jeho naprosté politické nezkušenosti a nepřipravenosti na výkon úřadu prezidenta republiky.

1. Fialova vláda chce během následujících dvou let zvýšit lidem daně o 100 miliard korun. Hnutí SPD s tím zásadně nesouhlasí.

Na pátek 22. září svolala vládní pětikoalice (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN, Piráti) mimořádnou schůzi Sněmovny, na které chce koalice schválit v závěrečném třetím čtení tzv. „konsolidační balíček", což není nic jiného než soubor návrhů přinášejících nejrozsáhlejší zvýšení daní a pojistných odvodů v historii samostatné ČR. Fialova vláda chce během následujících dvou let zvýšit lidem daně v celkovém objemu o 100 miliard korun! Poslanci hnutí SPD udělají vše pro to, aby tyto návrhy zákonů nebyly v předložené podobě schváleny. Podali jsme k nim více než třicet vlastních pozměňovacích návrhů, jejichž cílem je zabránit masivnímu zvýšení všech přímých i nepřímých daní a ochránit příjmy českých občanů, existenci a prosperitu českých firem i příjmy samospráv – obcí a krajů – které zajišťují klíčové veřejné služby. Fialova vláda ničí systém veřejných financí i životní úroveň občanů, kteří oprávněně demonstrují. I proto pořádáme tento čtvrtek 21. září v Českých Budějovicích na náměstí Přemysla Otakara II. v 16h. další demonstraci „Lidé proti vládě", na které vystoupí předseda SPD Tomio Okamura a další představitelé našeho politického hnutí.

2. Počet nelegálních imigrantů do Evropy letos překonává všechny dosavadní rekordy a do konce roku překoná číslo jeden milion. EU problém vůbec neřeší, proto je podle SPD nutné chránit naše hranice.

Již osm let řeší EU nelegální imigraci a nevyřešila nic! V roce 2015 přišlo do EU více než 1,3 milionu nelegálních imigrantů a podle informací Agentury EU pro otázky azylu počet nelegálních imigrantů do států Evropy překonává v současné době všechny dosavadní rekordy a do konce letošního roku jen za letošní rok překoná číslo jeden milion! Největší nápor masové imigrace nyní zažívá Itálie přes ostrov Lampedusa, kudy do Evropy připlouvají imigranti z Afriky v posledních dnech zhruba po pěti tisících denně! Místní úřady již musely dokonce vyhlásit stav nouze. Tato situace je důsledkem vstřícné proimigrační politiky EU, na které se aktivně podílí i Fialova vláda. Situace se ještě zhorší po případném finálním schválení tzv. Nového migračního paktu EU, který za ČR jménem Fialovy vlády odsouhlasil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Tento pakt předpokládá každoroční přerozdělování desítek tisíc převážně muslimských a afrických imigrantů napříč členskými státy EU, kterému se jednotlivé země budou moci vyhnout pouze za cenu placení miliardových pokut do zvláštního fondu EU. Ochrana vnějších hranic EU naprosto nefunguje, selhala i dohoda s Tuniskem, která měla imigraci ze severní Afriky do Evropy minimalizovat. Z důvodu zajištění bezpečnosti našich občanů proto požadujeme trvalou ostrahu českých státních hranic a celostátní referendum o samotném členství ČR v EU.

3. Odmítáme další plošnou podporu ukrajinským imigrantům, kterou prosazuje Fialova vládní koalice až do roku 2025.

Vláda Petra Fialy (ODS) na návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL) minulou středu na svém jednání schválila další novelu zákona tzv. Lex Ukrajina, což je soubor právních norem upravujících poskytování státní podpory imigrantům z Ukrajiny. Vláda touto novelou navrhuje prodloužit režim tzv. dočasné ochrany na území ČR pro imigranty z Ukrajiny až do března roku 2025. Podle Ministerstva vnitra udělila Česká republika od začátku válečného konfliktu na Ukrajině dočasnou ochranu 504 tisícům Ukrajinců! Režim dočasné ochrany například umožňuje bezvízový vstup do ČR, nárok na sociální dávky z českého státního rozpočtu či využívání služeb hrazených z českého veřejného zdravotního pojištění. Hnutí SPD prodloužení režimu plošné dočasné ochrany pro Ukrajince v ČR ve Sněmovně nepodpoří. Preferujeme, aby byl dlouhodobý pobyt každého cizince na našem území posuzován individuálně, na základě našich zákonů a předpisů. Pomáhat se má přiměřeně, po časově ohraničenou dobu, a nikoliv plošně. Na příkladu masové rekreační turistiky Ukrajinců z ČR do své vlasti a zpět je rovněž patrné, že se do velké míry nejedná o stav uprchlictví před válkou. Proto jsme toho názoru, že by se tito lidé měli vracet zpět na Ukrajinu na území, kde se nebojuje. Navíc stále více Ukrajinců žaluje, mnohdy bohužel úspěšně, ČR u soudů, když jim dočasnou ochranu neudělí z toho důvodu, že ji již získali, nebo o ni požádali, v jiném státě EU. Naší zemi z těchto důvodů dokonce hrozí sankce ze strany EU, protože česká právní úprava je údajně v rozporu s unijním právem. I zde je zcela patrné, jak jsou normy a politika EU pro ČR škodlivé, zejména v záležitostech imigrace.

4. Zdražování pohonných hmot kvůli Fialově vládě stále pokračuje. Ekonomický diletantismus Fialovy vlády vede pouze k poklesu veřejných příjmů.

Zdražování pohonných hmot v ČR stále pokračuje. Litr benzínu už stojí přes 41 korun. Stoupá i cena nafty, jen za poslední týden o 70 haléřů na téměř 39 korun za litr. Přitom ještě na konci letošního května se cena jednoho litru nafty pohybovala kolem 31 korun. Vyplývá to z dat a údajů společnosti CCS, která dlouhodobě ceny motorových paliv sleduje a analyzuje. Hlavní odpovědnost za tyto trendy nese Fialova vláda, která od července zvýšila spotřební daň na motorovou naftu, i když jsme v SPD před tímto krokem a jeho důsledky varovali. Zdražování pohonných hmot se dále promítne do zdražování veškerého dalšího zboží a služeb, jelikož jejich prodejci a poskytovatelé si do výsledných cen započítají zvýšené náklady na dopravu. Navíc zvýšení spotřební daně na naftu nepovede ani k jejímu vládou předpokládanému vyššímu výběru, protože klesne poptávka, a zejména provozovatelé nákladní a tranzitní dopravy budou tankovat v sousedních státech, kde jsou pohonné hmoty levnější. Obdobně je tomu i v případě cigaret a tabákových výrobků. Ekonomický diletantismus Fialovy vlády tak vede pouze k poklesu našich veřejných příjmů a prohlubování rozpočtového deficitu. Současná vláda nemá schopnost řídit tento stát v době krize a problémy se špatným vývojem státního rozpočtu řeší zvyšováním daní pro všechny, a nikoliv plošnými škrty ve výdajích ministerstev. Proto má také vláda tak nízké volební preference, drtivá většina občanů jí nevěří, a měla by tudíž podat demisi!

5. To, že Petr Pavel ve výběru kandidátů na ústavní soudce opakovaně zásadně selhává, je projevem jeho naprosté politické nezkušenosti a nepřipravenosti na výkon úřadu prezidenta republiky.

Prezident Petr Pavel pokračuje v pochybných a kontroverzních nominacích svých kandidátů na soudce do Ústavního soudu. Po soudci Robertu Fremrovi, který před rokem 1989 odsoudil stovky lidí za emigraci a podílel se na procesu zmanipulovaném Státní bezpečností, nyní prezident do funkce ústavního soudce navrhuje Pavla Simona. Tento soudce Nejvyššího soudu je například spojen s kauzou nedostatečného odškodnění klientů podvedených společností H-Systém. Dále v minulosti odmítl odškodnit signatáře Charty 77 Petra Hanzlíka za nucené vystěhování z Československa, což později Ústavní soud označil za nezákonné. V rozhovoru pro právní server Česká justice Pavel Simon prohlásil, že práva oběti rozhodnutí státu jsou u nás příliš rozsáhlá. Soudce Simon rovněž vede organizaci „Čchi-kung Orel v hnízdě", která se zabývá mj. pořádáním placených esoterických kurzů, což může být v rozporu s požadavkem zákona, který soudcům zakazuje výdělečnou činnost s výjimkou správy majetku či sportovních a pedagogických aktivit. Jde o další hrubé selhání prezidenta a jeho poradců, kteří mají na starosti návrhy na osoby ústavních soudců. Ústavní soud je klíčovou institucí našeho justičního systému, který má chránit ústavně garantovaná práva a svobody občanů a proti jehož rozhodnutí již neexistuje žádný opravný prostředek. Proto musí být tento orgán tvořen nezpochybnitelnými osobnostmi s vysokým morálním kreditem a čistou minulostí, které rovněž nebudou vydíratelné. To, že Petr Pavel ve výběru kandidátů na ústavní soudce opakovaně zásadně selhává, je i projevem jeho naprosté politické nezkušenosti a nepřipravenosti na výkon úřadu prezidenta republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama