Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2018 7:33:32

Viktor Orbán spatřuje v současném dění na Slovensku rukopis Sorose.

Viktor Orbán spatřuje v současném dění na Slovensku rukopis Sorose.

Komentář na prohlášení maďarského premiéra Viktora Orbána, který v současném dění na Slovensku spatřuje rukopis Georga Sorose a jeho organizací.

Dostal jsem anketní otázku pro ParlamentníListy.cz co říkám na vyjádření maďarského premiéra Viktora Orbána, o kterém informovala ČTK a který řekl, že v současném dění na Slovensku spatřuje rukopis George Sorose a jeho organizací, které podle něj útočí na vlády zemí, jež se migraci brání – včetně Maďarska, Česka a Slovenska. Soros podle něj chce přeměnit Evropu v kontinent migrantů.
„Říše“ amerického miliardáře maďarského původu George Sorose podle Orbána usiluje o to, aby z Evropy učinila kontinent migrantů, a útočí na všechny, „kteří se jí v jejích snahách snaží zabránit; nejen na Maďarsko, ale i na Česko a Slovensko“.
Orbán spatřuje v současném dění na Slovensku „rukopis Sorose a jeho organizací“ a nepochybuje, že „Sorosova síť nevynechá jedinou příležitost, aby svrhla vládu, která je proti imigraci“.

Má odpověď:

„Opravdu to vypadá, jak říká Viktor Orbán. A je to pro celou Evropu obrovsky nebezpečné. George Soros přes své neziskové organizace vytváří a vnucuje evropským státům politiku multikulturalismu, čemuž se musíme bránit. Proto také naše hnutí SPD již nějakou dobu prosazuje zákaz financování neziskových organizací s politickým a ideologickým programem, které jsou dnes úzce propojeny na činnost státní správy z prostředků státního rozpočtu. U neziskovek řízených a financovaných ze zahraničí je potřeba zajistit transparentnost v jejich počínání. Činnost těchto politických neziskovek považuji za zásadní ohrožení demokracie.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama