Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2024 7:51:20

Vládní poslanci odmítají projednávat návrhy hnutí SPD řešící pomoc občanům!

Vládní poslanci odmítají projednávat návrhy hnutí SPD řešící pomoc občanům!

Dnem 16. ledna 2024 začala po vánočních svátcích naplno pracovat Poslanecká sněmovna a tím naplňovat svou hlavní činnost. Ta spočívá v předkládání zákonů a jejich novel oprávněnými subjekty a osobami.

Následně po zařazení na program jednání probíhá legislativní proces schvalování. Poslanci vždy před začátkem každé řádné schůze Sněmovny mají též možnost předkládat zařazení nových bodů na pořad jednání, o kterých se následně hlasuje, zda se schválí a budou se tak prioritně projednávat. Vždy by se mělo jednat o závažné body, které si vyžadují okamžitá řešení.

Hnutí SPD je silně nespokojeno s tím, jak současná pětikoaliční vláda v čele s premiérem Petrem Fialou ničí svým neodborným a nekompetentním řízením ekonomiku celé země, na což doplácí naše firmy, živnostníci a občané. Naší jedinou cestou, jak všem našim občanům pomoci v této pro ně těžké době, je navrhovat na té nejvyšší úrovni, tedy v Poslanecké sněmovně, nové body programu jednání Sněmovny. Vždy by se prioritně měly projednávat body, které přispívají k prosperitě naší ekonomiky, k zajištění bezpečí občanů a zvyšování jejich životní úrovně. Hnutí SPD této možnosti využívá, a na každé schůzi předkládáme zařadit na program jednání body, které v rámci realizace vzešlých navrhovaných řešení zvýší prosperitu naší suverénní České republiky a zabezpečí, aby naši občané měli více peněz, bezpečí a spravedlnosti, a měli stále lepší podmínky pro své žití.

Jako příklad uvedu několik bodů, které naši poslanci již na schůzích Sněmovny navrhli. Jsou to tyto body: Řešení zákazu určitých typů topidel; Vláda navrhuje výrazné omezení počtu lékařských pohotovostí; Fialova vláda odmítá řešit inflaci a drahotu; Kvůli Fialově vládě zdraží vodné a stočné; Selhání ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše z Pirátů a koalice Spolu v oblasti zajištění bydlení pro občany; Dlouhodobý nedostatek základních léků; Stav politiky a veřejných financí, se kterými jsou nespokojeny tři čtvrtiny českých občanů; Kritická situace sociálně ohrožených skupin občanů v důsledku nezvýšení životního a existenčního minima vládou Petra Fialy; Vážná rizika a negativní dopady snížení normativu a příspěvku na bydlení vládou a koaličními poslanci a návrh SPD na jejich řešení a pomoc občanům; Zvýšení příspěvku na péči pro zdravotně postižené občany.

Poslanci vládní koalice ale vždy všechny naše návrhy s arogancí svou vlastní, všemi svými přítomnými hlasy zamítli. My to ale nevzdáváme. V hnutí SPD budeme i nadále hájit zájmy našich občanů a bojovat za to, aby se jim v České republice dobře žilo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama