Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2019 8:30:24

Zákaz používat název Mandlovice potvrzuje diktátorské praktiky EU!

Zákaz používat název Mandlovice potvrzuje diktátorské praktiky EU!

Evropská unie opět prostřednictvím svých orgánů a úředníků chce zlikvidovat poctivou českou drobnou firmu, a to na základě nesmyslných nařízení ohledně názvu výrobku. Tentokrát jim vadí název destilátu Mandlovice.

Hnutí SPD považuje rozhodnutí Státní zemědělské a potravinářské inspekce o zákazu používat firmě Hustopečská mandlárna s.r.o. pro název svého výrobku Mandlovice za další pokus, jak úředníci sedící v Bruselu pomalu likvidují naše poctivé drobné podnikatele a živnostníky. Dále to svědčí i o tom, že naši úředníci, a to konkrétně ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce, nehájí oprávněné zájmy našich občanů. Hustopečská mandlárna má od roku 2013 na název Mandlovice přidělenou ochrannou známku, takže celý proces udělení ochranné známky na produkt této malé firmy působící v Hustopečích zcela v souladu s českými platnými zákony. 

Státní zemědělská a potravinářská inspekce je organizační složka státu, která je přímo podřízená ministerstvu zemědělství. Je orgánem státního dozoru zejména nad bezpečností, jakostí a řádným označováním potravin. Dle vyjádření této instituce, důvodem k zákazu používat název Mandlovice, je nesoulad názvu s nařízením EU, které bylo přijato bruselskými úředníky v roce 2008. To vyplynulo ze zprávy o kontrole provozovny a nic na tom nemění ani skutečnost přidělené ochranné známky.  

Hustopečská mandlárna s.r.o. je rodinný podnik vyrábějící destilátové produkty, v nichž se snoubí nevšední chuť a vůně mandlí a kvalitního alkoholu. Dle vyjádření Kateřiny Kopové, zakladatelky společnosti, byli první, kteří začali vyrábět Hustopečskou mandlovici. V současné době podle paní Kopové skladbu produktů rozšiřují o další kvalitní výrobky, které lze ochutnat v nejrůznějších vinotékách, restauracích a obchodech ve více než 60 městech České republiky. Též mnohokrát do roka vyjíždí se svým prodejním stánkem na moravská i česká vinobraní, posvícení, masopusty a další kulturní akce. Majitelka paní Kopová též uvedla, že Mandlovice je bez ohledu na název žádaným artiklem, symbolem a suvenýrem. Rozhodnutí o zákazu používat značku Mandlovice může mít za následek i ukončení jejich podnikání, neboť ve skladu mají zásoby Mandlovice na celou sezonu, což činí tisíce lahví s nastříknutou etiketou, která nejde odlepit a změnit. Rodinnou firmu budovali sedm let a veškeré reklamní materiály, grafiku a obaly teď musí dělat znovu, takže škodu vyčíslují na milion korun.

Hnutí SPD tento případ okolo názvu destilátu Mandlovice považuje za cílenou likvidaci úspěšné české firmy, která při udělování názvu pro svůj destilát postupovala v souladu se zákony. Firma se postupně budovala a investovala do provozu nemalé peníze, a nyní, kdy se jí začalo dařit, má z rozhodnutí evropských úředníků název své značky ukončit, což by jí mohlo zcela zlikvidovat. Firma působí v České republice, zaměstnává naše občany, platí daně a plní řadu dalších nařízení, které jsou od našich podnikatelů a živnostníků od státních úředníků vyžadovány. Tento postup naše hnutí odsuzuje a činí opatření, aby k takovýmto excesům nedocházelo. Proto chceme prosadit referendum o vystoupení ČR z Evropské unie. Také prosazujeme zrušení elektronické evidence tržeb pro podnikatele a živnostníky, protože je to pro ně další nárůst zbytečné administrativy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama