Radomír Pieter

  • HOZK
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2018 11:31:31

Prezidentský duel - komedie nebo fraška?

Prezidentský duel - komedie nebo fraška?

pro konečné rozhodnutí koho volit, bude možná užitečnější, dát si sklenku něčeho dobrého a pobavit se u sledování všechnopárty Karla Šípa.

 Obecně neshledávám potěšení v tom, sledovat kohoutí zápasy. Zde jde ale o volbu prezidenta ČR a tedy tato diskuze má určitou vážnost. Posoudit jejich názory, vystupování atd. Bohužel ani jeden z kandidátů není tím, koho bych si vybral v ideálním případě, ale život je holt plný kompromisů.

Pan Drahoš se lehce neorientuje v kompetencích prezidenta a vyhovuje mu náš zbrojní zákon tak, jak je. Zemanovi nevyhovuje kvůli tomu, že je mu nadřazená směrnice EU a tedy by opravdu bylo vhodné zakotvit právo nosit zbraň v ústavě a argumentuje střelbou v klubu Bataclan. Na jednu stranu pravda, že přijetí ústavního zákona by bylo rozumné, ale bohužel zase on neví, že v klubu Bataclan by stejně žádný člověk s pistolí být legálně nemohl, protože se zbraně na veřejné akce nosit nesmí. Ani obušek či nůž tam mít nesmíte a policie vám ho může zadržet, podobně jak tomu občas bývá na demonstracích.

Zeman má samozřejmě více praxe ve vedení podobných diskuzí a více se orientuje v politice, což bylo na této debatě jasně vidět a nenechá se rozhodit snad opravdu ničím.

Protikuřácký zákon? Pan Zeman ztratil nárok se k němu vyjadřovat tím, že ho nevetoval. Prý by byl v konfliktu zájmů. Pan prezident by ale neměl řešit tolik své konflikty a zájmy, ale měl by především chránit lid před nesmyslně postavenými zákony. Od toho to právo veta také má.

Pan Drahoš se trochu ztrapnil kvůli výrokům o ruském vměšování se do voleb a plaval ve vysvětlení. Samozřejmě že Rusko bedlivě sleduje své okolí, dění ve světě a byli bychom naivní, kdybychom si mysleli, že se nesnaží některé události ovlivnit ku svému prospěchu (ohledně jako každá velmoc). Ale postavit to tak, že o volbách u nás rozhodlo Rusko asi není úplně šťastným krokem.

Uprchlická krize. Pan Zeman tvrdí, že věta „Do Evropy mají přijít lidé tak, aby jim byla zajištěna svoboda a důstojnost.“  zve do Evropy uprchlíky. Já bych naopak řekl, že tato věta sama o sobě by snad měla být základním standardem fungování státu v moderním světě. Nicméně jeho bonmot o návštěvě posílané na oběd k sousedům byl dokonalý.

Celkový dojem z vystoupení je, že to člověku v podstatě nic nepřineslo. Místo diskuze na úrovni to bylo dohadování a chytání za slovíčka, ale to už holt ke kampaním a politice patří.
Na závěr jen dodat, že pro konečné rozhodnutí koho volit, bude možná užitečnější, dát si sklenku něčeho dobrého a pobavit se u sledování nějakého dílu všechnopárty Karla Šípa. Minimálně se vám poté bude lépe usínat. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama