Renata Oulehlová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2023 15:45:00

Nezapomeňte, že ty lidi naženete na úřady práce

Nezapomeňte, že ty lidi naženete na úřady práce

Projev na 55. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 28. února 2023 k vládnímu návrhu novely zákona o důchodovém pojištění

 Dobrý den, vážená paní předsedkyně, vážené kolegyně, vážení kolegové.

My tady máme schválit vlastně stav legislativní nouze, a to z důvodu, že pokud dojde k valorizaci důchodů, hrozí nám velké hospodářské škody. Já bych vás jenom chtěla poprosit, až budete hlasovat, přemýšlejte nad tím, nebo vzpomeňte si na to, že rozhodujete vlastně o osudech svých rodičů, prarodičů, sousedů, lidí, kteří tuto zemi budovali.

Je to vlastně poslední generace, když budeme mluvit osmdesát plus, kde všichni pracovali, všichni odváděli do systému, starali se o nás. Díky nim jsme tam, kde jsme. Nestavme je nyní proti mladým, protože tak to není. Ti mladí, my, nebo ti mladí jsou tady proto, že ti, kteří dnes pobírají důchody, se o nás starali.

A ještě jedna věc. Nezapomeňte, že ty lidi potom naženete na úřady práce a ve finále se to může ještě více prodražit, než kdybychom teď jednali racionálně.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama