Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2010 15:39:00

Kdy splatí vláda brdským obcím miliardový dluh?

Kdy splatí vláda brdským obcím miliardový dluh?

Splnění závazku vlády Mirka Topolánka poskytnout lokalitě 1,25 mld. Kč bylo tématem včerejšího jednání ministra Janoty s poslancem Richardem Dolejšem (ČSSD), zástupci středočeského a plzeňského kraje a starosty brdských obcí.

„Usnesení, kterým česká vláda deklaruje poskytnout z veřejných prostředků finanční pomoc výši 1,25 miliardy korun na rozvoj regionu postiženého blízkostí vojenského újezdu je stále v platnosti,“ upozorňuje Richard Dolejš. Obce však z celé částky dostaly pouze zlomek na přípravu projektové dokumentace a kofinancování dotací z evropských a státních fondů.

„Jednoznačně se potvrdilo, že slib Mirka Topolánka vůči obyvatelům Brdska byl pouze vábničkou k souhlasu s výstavbou americké radarové základny,“ prohlásil poslanec Dolejš. „Avšak i z jednání současného vedení ministerstva financí mám pocit, že dělají vše proto, aby řešení problému vedli do slepé uličky,“ pokračoval Richard Dolejš.

Výsledek jednání označil za hru na schovávanou. Obcím byly slíbeny prostředky na kofinancování pouze projektů, které mají možnost získat podporu z evropských a státních fondů, což ale zdaleka nedosáhne původně deklarovanou částku. „Dosáhli jsme alespoň toho, že byly uvolněny prostředky na rozpracované projekty,“ uvedl Richard Dolejš. Ministr financí slíbil, že nechá provést inventuru všech připravených projektů.

Starostové obcí požadovali obnovit činnost Komise pro rozvoj Brdska, která by připravila nový program rozvoje regionu. „Jako možnou cestu k naplnění vládního usnesení vidím vytvoření Integrovaného programu rozvoje Brdska, do kterého by byly alokovány nevyužívané finanční prostředky z některých evropských fondů,“ prohlásil Richard Dolejš.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama