Richard Dolejš

  • JAB
  • Zdice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2016 8:32:00

Návrh EU na povinné migrační kvóty je nepřijatelný

Návrh EU na povinné migrační kvóty je nepřijatelný

Nový plán Evropské komise stanovuje, že stát, který přidělené uprchlíky odmítne přijmout, zaplatí za každého nepřijatého uprchlíka "pokutu" či "výkupné" 250 tis. euro, což je více než šest a půl milionů korun!

 Podobné návrhy na systém povinných kvót a finančních plateb za nepřijetí nařízeného počtu migrantů na půdu suverénních států považuji za nepřijatelné a absurdní. Evropští byrokraté svými kroky pouze potvrzují fakt, že EU se v souvislosti s nelegální migrační invazí ocitá v krizi a stále více projevuje svoji politickou impotenci a neschopnost. Elity EU jsou odtrženy od reality a od velké části evropských občanů. Proč lídři EU nepožadují přerozdělení migrantů také po USA, které nesou spoluzodpovědnost za destabilizaci arabského světa? Povinné kvóty tuto krizi nevyřeší, pouze prohloubí problém a vytvoří další napětí.

Nelegální migrační vlně se mělo aktivně čelit od prvopočátku. Zejména důslednou ochranou vnější hranice Schengenu a přerušením pašeráckých tras, ale především řešením neutěšené bezpečnostní a sociální situace v problémových částech Středního a Blízkého východu. To je klíč ke zvládnutí krize. Povinné kvóty, naprosto odtržené od reality, nic neřeší a nevyřeší! Bez spolupráce EU s USA, Ruskem a bohatými arabskými státy nelze stabilizace této části světa dosáhnout. Místo toho však někteří lídři zemí EU otevřeli stavidla pro nelegální migranty a nyní se diví, jaké bezpečnostní a sociální problémy tento stav způsobil. Ti, co nelegálním migrantům nesmyslně otevřeli náruč své země, zjistili, že problém jim přerůstá přes hlavu a nyní jej chtějí přesunout na jiné státy.

Hrozí rozklížení Evropské Unie

Na státy, které problém nezpůsobily. Přitom na bezpečnostní, sociální, kulturní a ekonomická rizika, související s masovou nelegální ekonomickou migrační vlnou řada kompetentních autorit a představitelů států EU, včetně naší vlády, upozorňuje dlouhodobě.

Pokud EU nezačne konečně urychleně nelegální migraci efektivně čelit a řešit její příčiny, tak hrozí rozklížení Evropské Unie. To však není v zájmu České republiky. Pro nás je prioritou ochrana vnější hranice Unie, boj s pašeráckými gangy a stabilizace arabského světa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama