Roman Roun

Odpůrce NATO, demagogie, mediálních lží
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2022 4:31:00

USA potřebovaly být první

USA potřebovaly být první

Komentář na facebookovém profilu k výročí jaderného útoku na japonskou Hirošimu

 Hirošima si připomíná nejhrůznější den její historie. Okamžitouo smrt 85 tisíc civilistů a tříměsíční bolestivé umírání dalších téměř 90 tisíc lidí… Před 77 lety chtěly USA dokázat svoji nadřazenost a na příkaz Harryho Trumana svrhly první atomovou bombu na japonské město Hirošima.

Za tři dny poté na město Nagasaki, kde zemřelo dalších 80 tisíc lidí. Šlo o politický akt, protože USA věděly, že Sovětský svaz vyhlásí 9. srpna 1945 Japonsku válku. Věděly, že Rudá armáda nasadila do bojů proti Japonsku Zabajkalský a 1. a 2. Dálnovýchodní front o celkové síle jeden milion a šest set tisíc vojáků plus Tichomořské loďstvo SSSR o síle 165 tisíc mužů.

USA ovšem potřebovaly být první. Potřebovaly celému světu ukázat svoji sílu...

6. srpen 1945 se tak stal symbolickým dnem, kdy Spojené státy americké poprvé daly na srozuměnou, že ztráty na životech civilistů jsou pro ně pouhá čísla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama