Roman Roun

Odpůrce NATO, demagogie, mediálních lží
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2019 10:52:22

Zelenskyj má zatím na výběr

Zelenskyj má zatím na výběr

Okolní svět se sice rychle vzpamatoval ze »šoku« způsobeného vítězstvím komika, herce a dabéra Volodymyra Oleksandrovyče Zelenského v prezidentských volbách na Ukrajině, ale mnozí považují jeho další kroky za sérii eskapád.

Vždyť již v den své inaugurace rozpustil parlament a vymínil si, že na úřadech nebudou viset jeho portréty. Měsíc poté rozhodl o přestěhování prezidentské kanceláře do bývalého muzea Vladimíra Iljiče Lenina a snížil počet aut v prezidentské koloně.Dosavadní chování Volodomyra Zelenského připomíná scénář seriálu, ve kterém současný ukrajinský prezident hrál hlavní roli, a může tak vyvolávat pocit pozitivní politiky. Jenže občané Ukrajiny čekají na zásadní změny. Očekávají vyřešení dlouhodobé ekonomické stagnace či zahraničního dluhu blížícího se 100 miliardám amerických dolarů, což z Ukrajiny dělá druhou nejchudší zemi Evropy. Očekávají zastavení korupce, která je v současné Ukrajině zcela běžnou na všech úrovních včetně státní správy. Očekávají vyšetření požáru budovy odborů v Oděse, při kterém bylo v roce 2014 zavražděno několik desítek lidí, schovávajících se tam před davem pravicových fanatiků. Čekají na nezávislé vyšetřování událostí 20. února 2014 v Kyjevě, kde bylo odstřelovači zmasakrováno více než osmdesát lidí.A především čekají na konec občanské války.Prezident Zelenskyj má zatím na výběr. Buď podlehne tlakům Západu a stane se dalším patolízalem sloužícím zájmům Spojených států, nebo se bude snažit urovnat vzájemné vztahy Ukrajiny a Ruska. Nedávné telefonáty Zelenského a Putina zatím budí rozpaky.Můžeme tak jen doufat, že bývalý komik bude brát touhu Ukrajinců po míru zcela vážně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama