Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2013 13:03:58

Grantové komise mají jasno. Peníze ale schválí zastupitelé

Grantové komise mají jasno. Peníze ale schválí zastupitelé

Grantové komise města jmenované k jednotlivým vyhlášeným oblastem podpory v rámci grantového systému Rožnova pod Radhoštěm už mají jasno, které projekty a v jaké výši doporučí ke schválení.

O definitivní podpoře ale musí rozhodnout zastupitelé na svém nejbližším zasedání. Ve dvou oblastech zřejmě dojde k návrhu na vyhlášení mimořádného druhého kola podávání žádostí.

Posuzování jednotlivých projektů předložených do některé ze čtyř oblastí v rámci grantového systému Rožnova mají za sebou komise jmenované radou města. V rámci sociální oblasti, oblasti kultury, sportu a životního prostředí probrali členové komisí celkem 80 projektů s požadavky za necelých 5,7 milionu korun.

„Nyní dostanou doporučení jednotlivých komisí na stůl zastupitelé města, kteří v rámci řádného zasedání v úterý 5. března rozhodnou o návrzích a doporučení grantových komisí a finanční podpoře jednotlivých projektů,“ popsala starostka Rožnova Markéta Blinková s tím, že ve dvou oblastech navrhnou komise vyhlášení mimořádného druhého kola předkládání projektů. „V prioritní oblasti kultury byl vyřazen jeden z velkých projektů a tak zde zůstaly volné alokované prostředky. Ostatní projekty byly v maximálním rozsahu pokryty, a tak grantová komise navrhne zastupitelům vyhlásit druhé, mimořádné, kolo grantové výzvy. Uvedené prostředky byly v rozpočtu města vyhrazeny na kulturu a měly by v této oblasti zůstat. Navíc je celá řada subjektů a organizací, které pravidelně své projekty předkládaly, a v letošním roce se tak z různých důvodů nestalo. Chceme jim dát možnost požádat město o peníze na svou činnost a aktivity,“ doplnila starostka Blinková.

Podobná situace je také v oblasti životního prostředí, kde rovněž zůstaly po doporučení příslušné grantové komise nevyčerpané prostředky. „Definitivní rozhodnutí je ale samozřejmě na zastupitelích,“ uzavřela Markéta Blinková.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama