Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2012 13:13:25

Kaufland v Rožnově – zastupitelé řekli ANO

Kaufland v Rožnově – zastupitelé řekli ANO

Jedním z hlavních a nejvíce sledovaných bodů úterního zasedání zastupitelstva města bylo projednávání bodu týkajícího se výstavby obchodního domu (dále také OD) Kaufland v Rožnově pod Radhoštěm. Po téměř dvouhodinové diskusi rožnovští zastupitelé ...

 Kaufland v Rožnově – zastupitelé řekli ANO

Jedním z hlavních a nejvíce sledovaných bodů úterního zasedání zastupitelstva města bylo projednávání bodu týkajícího se výstavby obchodního domu (dále také OD) Kaufland v Rožnově pod Radhoštěm. Po téměř dvouhodinové diskusi rožnovští zastupitelé těsnou většinou schválili smlouvu o právu provést stavbu se smlouvou o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na a v městských pozemcích se společností Kaufland Česká republika.


Za velkého zájmu veřejnosti se v úterý 28. února na Zastupitelstvu města Rožnov pod Radhoštěm jednalo o budoucí výstavbě OD Kaufland v místní části Jižní město. Společnost Kaufland Česká republika požádala o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene pro uložení STL plynovodu a právu provést stavbu okružní křižovatky na místní komunikaci, chodníků, sjezdů do objektu OD a veřejného osvětlení, mimo jiné i na pozemcích ve vlastnictví města Rožnov pod Radhoštěm. Proti uzavření smlouvy se postavili občané, kteří mají trvalé bydliště v uvedené lokalitě. Diskuse o smlouvě tak záhy přešla na diskusi o stavbě tohoto OD jako takové. Opět byly prezentovány protinávrhy nejen občanů, ale také části členů městského zastupitelstva.
Živě se mimo jiné diskutovalo o dopravní obslužnosti v okolí budoucího obchodního domu. Zastupitelé také poukazovali na nutnou úpravu návazné páteřní komunikace I/35.
„S občany žijícími na Jižním městě jednáme o záměrech společnosti Kaufland od roku 2005,“ řekl místostarosta Rožnova Václav Mikušek. „V průběhu let bylo ze strany města i osadního výboru Jižní město stanoveno několik podmínek, které byly pro výstavbu OD Kaufland limitující. Společnost Kaufland všechny stanovené zákonné podmínky splnila, navíc vyšla vstříc v řadě požadavků městu i občanům z Jižního města. Město Rožnov tak k dnešnímu dni nemá žádné zákonné důvody stavbě OD Kaufland bránit. Je potřeba si uvědomit zásadní věc – jedná se o soukromou investici na soukromém pozemku za splnění zákonných podmínek. A to v lokalitě, která je územním plánem určena k tomuto typu zástavby. To, že v uvedené lokalitě již existují dva podobné OD nemůže mít na rozhodování města žádný vliv,“ doplnil místostarosta Mikušek s tím, že vedení Rožnova podobně jako další zastupitelé vnímá jako velký problém napojení příjezdu a výjezdu od OD na hlavní komunikaci I/35. „I v této věci nám společnost Kauflaand Česká republika vyšla vstříc, bude se spolupodílet na rozšíření této komunikace. Jednáme zároveň s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje o rekonstrukci silnice I/35 v úseku od vjezdu do průmyslového areálu po křižovatku u Janíka. Věřím, že v příštím roce práce na rozšíření této komunikace a zvýšení počtu jízdních pruhů začnou,“ uzavřel Mikušek.

Po více než dvou hodinách, kdy koaliční i opoziční zastupitelé předložili k projednání tři protinávrhy k předloženému podání, byla nakonec předmětná smlouva beze změn těsnou většinou schválena.



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama