Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2013 9:26:33

Město bude s Českou poštou jednat o výtahu

Město bude s Českou poštou jednat o výtahu

Nevhodné řešení obslužnosti výtahu v budově České pošty v Rožnově pod Radhoštěm. To je hlavní důvod stále většího počtu stížností, které registruje rožnovský městský úřad od občanů města.

Vedení radnice už připravuje dopis se žádostí o nápravu směřovaný na vedení pošty.

Rostoucí počet stížností na nevhodné řešení výtahu (vertikální plošiny) pro imobilní klienty České pošty v Rožnově pod Radhoštěm registruje v posledních týdnech vedení rožnovské radnice.

„Je stále více podnětů od Rožnovanů, kteří se na nás obracejí při osobních setkáních, telefonicky i prostřednictvím elektronické pošty. Především starší lidé a vozíčkáři si stěžují na problematické řešení výtahu v budově rožnovské pošty,“ posteskla si starostka města Markéta Blinková.

„Na výtahu je cedulka s pokynem volat obsluhu. Lidé s berlemi ale často zvažují, zda mají čekat na pracovníky pošty, kteří nezřídka dorazí až po určitém čase. Vozíčkáři jsou úplně „odsouzeni“ čekat, až se příslušný pracovník dostaví. Přitom bezobslužný výtah je dnes automatickou součástí každého úřadu i panelového domu,“ doplnil místostarosta Václav Mikušek s tím, že podle jeho názoru pouze pošta splnila kolaudační podmínky týkající se bezbariérovosti a o fungování a bezproblémový provoz výtahu se již nestará.

„Město na stížnosti reaguje. Připravili jsme dopis směřovaný na vedení pošty se žádostí o nápravu a o úpravu režimu využívání výtahu. Je ale na České poště, jak se s tím vypořádá. Podle vyjádření představitelů pošty mají zájem do budoucna upravit výtah tak, aby byl bezobslužný,“ uzavřela starostka Blinková.

Fotografie naleznete zde.

Zvuková verze



Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama