Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2013 9:30:22

Město má nově schválený sazebník úhrad

Město má nově schválený sazebník úhrad

Nový sazebník úhrad za poskytování informací dle zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím schválila na svém pondělním zasedání Rada města Rožnov pod Radhoštěm. Částky za jednotlivé sazby nákladů zůstaly stejné jako v roce 2012.

 

Městský úřad je dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, povinen poskytovat požadované informace. „Je ale také oprávněn požadovat za tuto činnost úhradu. A aby bylo možno tuto úhradu požadovat, musí mít město schválen sazebník zpoplatněných činností. Důležité pro občany je, že se navržené sazby úhrad se ve srovnání s rokem 2012 nemění,“ uvedla po jednání rady starostka Rožnova Markéta Blinková.

„V rámci sazebníku úhrad jsou zpoplatněny například náklady na kopírování černobílých i barevných materiálů, náklady na opatření technických nosičů dat (CD, DVD), náklady na poštovní služby nebo náklady na mimořádně rozsáhlé vyhledávání informací,“ vypočítala starostka Blinková.

V roce 2012 poskytoval Městský úřad v Rožnově pod Radhoštěm pouze třikrát informaci, která byla zpoplatněna.

Schválený sazebník úhrad naleznete zde pod bodem 15.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama