Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2012 13:08:27

Na Josefský jarmark v Rožnově parním vlakem

Na Josefský jarmark v Rožnově parním vlakem

V sobotu 17. března se do Rožnova na tradiční Josefský jarmark můžete dostat historickým vlakem taženým parní lokomotivou. Jízdu osobními vozy ze 40. let minulého století obohatí průvodčí v dobových uniformách a bufetový vůz s občerstvením.

 Na Josefský jarmark v Rožnově parním vlakem

V sobotu 17. března se do Rožnova na tradiční Josefský jarmark můžete dostat historickým vlakem taženým parní lokomotivou. Jízdu osobními vozy ze 40. let minulého století obohatí průvodčí v dobových uniformách a bufetový vůz s občerstvením. V Rožnově pak všechny účastníky historické jízdy čeká jarmareční veselí.


Sobota 17. března bude na trati Valašské Meziříčí – Rožnov p.R. patřit nostalgii a páře. Na Josefský jarmark v Rožnově se zájemci mohou vydat historickým vlakem. Parní lokomotiva vyjede z Valašského Meziříčí s vozem „Hop“ v 7:25 a s vozem „Skokan“ ve 12:30. Členové Valašské společnosti historických kolejových vozidel se rozhodli řídit jednou březnovou pranostikou. „Říká se březen, za kamna vlezem. A tak jsme se rozhodli zapálit v kamnech. A ne ledajakých. Jsou postavena na třech párech kol, mají sílu asi 350 koňských sil a byla vyrobena v roce 1897 jako součást lokomotivy pro Severní dráhu císaře Ferdinanda. Dnes se tato lokomotiva označuje 314.303 a říkáme jí Kocúr,“uvedl strojní topič Martin Šůstal.
V Rožnově pod Radhoštěm čeká účastníky jízdy Josefský jarmark (více informací zde).
Ve Valašském Meziříčí budou od 9 do 12 hod připraveny další historické unikáty na kolejích – vagony Skokan a Hop. Uvidíte také, jak se opravuje další parní lokomotiva – Matěj.

Informace o jízdním řádu parního vlaku a další podrobnosti naleznete zde. (.pdf)



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama