Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 13:57:34

Nová výstava v Galerii Na Radnici

Nová výstava v Galerii Na Radnici

„Svět v obrazech“. Tak se jmenuje další z řady výstav, která bude od čtvrtku 28. února k vidění v rožnovské Galerii Na Radnici. Putovat po zajímavých místech naší planety budou moci návštěvníci výstavy díky fotografiím Vladimíra Strakoše.

Vernisáží fotografií Vladimíra Strakoše dnes bude zahájena další výstava, kterou pravidelně organizuje rožnovský T klub – kulturní agentura, v hlavní budově městského úřadu, v Galerii Na Radnici. Už název výstavy „Svět v obrazech“ napovídá, co všechno návštěvníci uvidí.

„Fotografování a cestování jsou hlavními koníčky rožnovského rodáka Vladimíra Strakoše. Navštívil více než 50 zemí včetně sedmiletého pracovního pobytu v Singapuru a několikaměsíční stáže v USA. Namísto písemných zápisků z těchto cest pořizuje dokumentární snímky. Celou dobu pracoval takzvaně "do šuplíku". Sbírka jeho fotografií v digitální verzi převyšuje číslo 40 tisíc kusů. Veřejnosti se teď rozhodl ukázat vybrané fotografie ve své první výstavě. Přestože se věnuje systematicky fotografování několika oblíbených tematických okruhů, jako jsou sakrální stavby, některá exotická zvířata, houby a další, jako amatér není příznivcem tematických výstav. Pro svou první výstavu vybral obrázky ze všech možných žánrů. Nejsou to prosté dokumenty z cest, ale každý jeho obrázek je spojen se vzpomínkou na tu kterou situaci, kdy byl pořízen, a proto vždy vyvolává silný emotivní zážitek,“ popsala výstavu ředitelka pořádajícího T klubu – kulturní agentury Lenka Vičarová.

Vernisáž začíná v e čtvrtek 28.2.2013 v 17.00 hodin. Výstava potrvá do konce června 2013. Je otevřena pondělí, středa od 8 hodin do 17 hodin, úterý, čtvrtek, pátek od 8 hodin do 13 hodin. Výstavu pořádá T klub - kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov p. R.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama