Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2013 13:21:52

Perný den strážníků městské policie

Perný den strážníků městské policie

Hned ke dvěma případům ohrožení života a zdraví vyjížděli ve čtvrtek 31.1.2013 strážníci Městské policie Rožnov pod Radhoštěm. Krátce po poledni zasahovali v domácnosti u ženy, která byla následně převezena rychlou záchrannou službou do nemocnice.

Odpoledne pak na základě oznámení vyjeli k muži topícímu se v Hážovce.

Ve 13,30 hod. byli strážníci rožnovské městské policie přivoláni k bytu, kde se měla nacházet osoba, která byla v ohrožení života a zdraví. „Podle telefonického oznámení rodinných příslušníků žena, která byt obývala, z něj již několik dní nevycházela a vzniklo podezření na ohrožení jejího zdraví a života. Strážnici proto za technické pomoci hasičů otevřeli daný byt a uvnitř našli na posteli bezvládnou ženu, která sice se strážníky komunikovala, ale nebyla schopna se sama z lůžka zvednout. Na místě byl společně se strážníky také lékař, který ihned nařídil její převoz rychlou záchrannou službou a hospitalizaci v nemocnici,“ popsal ředitel rožnovské městské policie Daniel Vašut.

Krátce po této události obdržela operátorka městské policie oznámení o muži topícím se v Hážovce. I v tomto případě samozřejmě strážníci ihned vyjeli na místo a prohledávali břeh Hážovky. „Nakonec našli muže, který se kvůli ledu a sněhu v korytu potoka a na březích nemohl dostat ven z vody. Podle vlastních slov šel po kraji silnice a po uklouznutí spadl do ledové vody. Za pomoci strážníků byl muž vytáhnut na břeh a následně si ho převzala jeho přítelkyně s tím, že lékaře nebylo nutno volat. Muž byl úplně promočený, ale s hlídkou komunikoval a jevil známky mírné podnapilosti,“ uzavřel Daniel Vašut.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama