Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2012 17:22:59

Problémy společnosti Schott Solar se dotknou také Rožnova

Problémy společnosti Schott Solar se dotknou také Rožnova

Propouštění ve společnosti Schott Solar ve Valašském Meziříčí se dotkne také občanů Rožnova zaměstnaných v této firmě. Počet Rožnovanů, kteří přijdou o práci, prozatím není znám, starostka Rožnova Markéta Blinková se ale už zítra sejde se svým ...

 

Městský úřad informuje



Tisková zpráva č. 152/2012
ze dne 11.7. 2012



Problémy společnosti Schott Solar se dotknou také Rožnova



Propouštění ve společnosti Schott Solar ve Valašském Meziříčí se dotkne také občanů Rožnova zaměstnaných v této firmě. Počet Rožnovanů, kteří přijdou o práci, prozatím není znám, starostka Rožnova Markéta Blinková se ale už zítra sejde se svým valašskomeziříčským protějškem Jiřím Částečkou a plánuje také setkání s velkými zaměstnavateli v Rožnově pod Radhoštěm.


Výrobce fotovoltaických modulů na výrobu solární energie Schott Solar oznámil na konci minulého týdne ukončení výroby a propuštění téměř pěti set zaměstnanců. Toto propouštění se dotkne samozřejmě také Rožnovanů pracujících v této společnosti.
„Prozatím neznáme počet lidí z Rožnova, kterých se ukončení činnosti společnosti Schott Solar dotkne. Je zpracovávána analýza profesí a bydlišť zaměstnanců. Nepochybuji ale o tom, že ve Valašském Meziříčí byla v této firmě zaměstnána řada odborníků z Rožnova,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková. Ve čtvrtek proběhne ve Valašském Meziříčí setkání, kterého se mimo jiné zúčastní také podnikatelé z regionu, zaměstnávající lidi s podobnou profesí, jakou vykonávali propuštění pracovníci valašskomeziříčské firmy.
„Podle vývoje čtvrteční schůzky bych se chtěla domluvit s významnými zaměstnavateli například v rámci průmyslového areálu Tesla, zda není možnost třeba na přechodnou dobu zaměstnat propuštěné pracovníky. Zároveň se obracím na významné zaměstnavatele v našem městě, jestli by pomohli složitou situaci propouštěných vyřešit,“ doplnila starostka Blinková.

Jednou z firem, které již samy zareagovaly na propouštění zaměstnanců ve Valašském Meziříčí je rožnovský Solartec, která se stejně jako Schott Solar zabývá solárními systémy. "Počítáme s tím, že si ze zaměstnanců vybereme," řekl pro deník MfDnes ředitel Jaromír Řehák. Podle jeho slov ale nepůjde o více než deset míst.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout