Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 14:01:11

Psí útulek čeká na zájemce o čtyřnohé miláčky

Psí útulek čeká na zájemce o čtyřnohé miláčky

Třicet psů různých ras je k dnešnímu dni umístěno v rožnovském psím útulku. Zájemci o čtyřnohé miláčky si mohou psa vybrat kromě pondělí denně od dvanácti do patnácti hodin.

Útulek je místo, kam se dostanou psi, kteří nemají žádného majitele. Někteří se dlouho toulali po ulicích, jiné majitel odvrhl nebo zemřel. U některých jedinců není žádný problém se socializací, protože nemají důvod lidem nedůvěřovat, u některých ale může chvíli trvat, než si na nového majitele zvyknou. V naprosté většině ale případní noví majitelé získají společníka, který bude vděčný za to, že má domov.

V rožnovském útulku se momentálně nachází 30 psů různých ras, velikostí i povahových vlastností. „Provozovatel útulku nebo přítomný ošetřovatel vždy rád poradí a doporučí vhodného psa podle požadavků i dispozic zájemce. Při odběru zaplatí budoucí majitel psa pouze částku za naočkování. Navíc jsou pak majitelé po dobu jednoho roku zproštěni povinnosti platit poplatek za psa,“ vypočítala Lenka Němcová z rožnovského MěÚ.

Další z variant, jak se alespoň částečně postarat o psy z útulku je možnost vypůjčit si některého psa v průběhu provozní doby na procházku. „V tomto případě psa vyvede a předá zájemcům ošetřovatel. Dětem mladším 18 let bude pes vydán na procházku pouze v doprovodu dospělé osoby. V okolí útulku je velmi pěkné prostředí pro vycházky. Zabavit se může celá rodina a odměnou bude nový psí kamarád,“ doplnila Lenka Němcová.

V roce 2012 bylo do útulku předáno 38 psů. 19 se podařilo najít nový domov. Průměrně bylo v loňském roce v útulku 23 psů. Provozní doba útulku je v zimním čase (tedy do 31. března) út – ne 12:00 – 15:00 hodin.

Stránky rožnovského psího útulku naleznete zde.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout