Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2012 13:30:26

Radnice jednala s podnikateli

Radnice jednala s podnikateli

Představitelé radnice pozvali v pátek 24. 2. 2012 k setkání podnikatele, kteří mají své provozovny na nebo blízko rožnovského Masarykova náměstí. Předmětem byly náměty a diskuse k řešení problémů souvisejících s podmínkami podnikání, ....

 

Představitelé radnice pozvali v pátek 24. 2. 2012 k setkání podnikatele, kteří mají své provozovny na nebo blízko rožnovského Masarykova náměstí. Předmětem byly náměty a diskuse k řešení problémů souvisejících s podmínkami podnikání, které by se měla radnice pokusit odstranit. V průběhu týdne jde již o druhé setkání vedení Rožnova s podnikateli.


Třicítka podnikatelů se v pátek 24. února setkala ve velké zasedací místnosti rožnovského MěÚ s oběma místostarosty města – Aloisem Vychodilem a Václavem Mikuškem. Předmětem jednání vedení radnice s podnikateli z centra města byla vzájemná informovanost o problémech, které provozovatelé obchodů, prodejen a poskytovatelé služeb při své činnosti mají.
„Setkání s podnikateli nám poskytlo řadu informací o problémech, se kterými se provozovatelé obchodů, prodejen a poskytovatelé služeb potýkají. Důležité je pro všechny samozřejmě zachování konkurenceschopnosti. V rámci našich finančních i technických možností se budeme snažit na podněty a připomínky podnikatelů reagovat a podmínky k podnikání zlepšovat. To je samozřejmě také jeden z hlavních cílů a úkolů radnice,“ řekl k setkání s podnikateli místostarosta města Alois Vychodil.

Podnikatelé se nejčastěji na představitele města obraceli s žádostí o zajištění dostatečného počtu parkovacích míst a vyřešení dopravy nejen v centru Rožnova. Zazněly také požadavky na změny dopravního značení v některých ulicích a například jednosměrné zprůjezdnění Nádražní ulice.
„Řešení dopravy v Rožnově pod Radhoštěm bude součástí generelu dopravy, který v letošním roce zadáváme. A při tvorbě tohoto dokumentu budeme samozřejmě dopravní problematiku formou veřejných slyšení konzultovat také s rožnovskou veřejností. Další návrhy v dopravě prověříme z hlediska případné kolize s dopravními předpisy,“ slíbil místostarosta Vychodil s tím, že v letošním roce přibude ve městě 24 parkovacích míst. „Dvanáct jich bude vybudováno charitou u nového charitního domu, dalších dvanáct pak vybuduje na jihozápadním obchvatu města přímo radnice,“ uzavřel Vychodil.

V tomto týdnu jednalo vedení radnice s podnikateli již podruhé. V úterý 21. února proběhlo setkání se zástupci sdružení Průmyslový areál Rožnov (více zde).

Fotografie ze setkání zde



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama