Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2012 12:06:42

Rožnov jednal s partnerskými městy o spolupráci na rok 2012

Rožnov jednal s partnerskými městy o spolupráci na rok 2012

O rozsahu partnerské spolupráce se slovenskou Považskou Bystricí a maďarským Körmendem jednal místostarosta Rožnova Václav Mikušek. Zapojit by se do ní měla řada subjektů z kulturní i sportovní oblasti, senioři nebo školská zařízení.

Místostarosta Rožnova Václav Mikušek jednal v úterý 21. února s považskobystrickým primátorem Karolem Janasem. Oba představitelé partnerských měst se dohodli na téměř dvou desítkách aktivit, které Rožnov i Považská Bystrica zaštítí, a které budou realizovat jednotlivé organizace na území obou měst. „Jedná se například o koncerty rožnovské Junior Beskydské muziky na Slovensku, výměnné pobyty dětí ze Středisek volného času, účast Slováků na Rožnovské olympiádě dětí a mládeže a řadě dalších akcí. Financování těchto aktivit je vícezdrojové. Částečně se do něj zapojí obě města prostřednictvím svých rozpočtů, částečně budou participovat jednotlivé subjekty. Především se ale snažíme získat na tyto kulturně-společenské aktivity finanční podporu z Operačního programu přeshraniční spolupráce. Tedy využít zdroje z EU,“ řekl místostarosta Mikušek.

O den později, ve středu 22.2., se pak rožnovský místostarosta setkal se starostou maďarského města Körmend. Rozsah spolupráce s tímto partnerským městem bude samozřejmě menší. „Pro letošní rok se počítá s účastí maďarských dětí na již zmíněné olympiádě, přijet by měli sportovci na Běh rodným krajem Emila Zátopka a také jednáme o vystoupení folklorního souboru Béri Bálogh Ádám na některém z festivalů v okolí. Rožnov by měl do Körmendu dodat výstavu přibližující zajímavá turistická místa v našem regionu. Byli jsme také požádání o účast některé kulturní skupiny na Dnech města, které se v Körmendu konají v polovině srpna,” doplnil Mikušek.

Město Rožnov pod Radhoštěm má celkem čtyři partnerská města – kromě slovenské Považské Bystrice a maďarského Körmendu ještě polský Śrem a německý Bergen.

Finální programy spolupráce se všemi partnerskými městy na rok 2012 bude předložen na dubnovém zasedání zastupitelstva města.

Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama