Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2012 15:45:48

Rožnov připravuje propojení vodovodů

Rožnov připravuje propojení vodovodů

Investici do vodovodní sítě ve výši 9,36 milionu korun připravuje rožnovská radnice. Propojením vodojemu Písečný a vodovodního řádu v místní části Rožnova nazvané Dolní Paseky připojí město 120 obyvatel Rožnova na novou vodovodní síť. Dalších 598 Rož

 Obyvatele Dolních Pasek v Rožnově pod Radhoštěm dlouhá léta trápí nedostatek kvalitní pitné vody. Odkázáni jsou na přírodní zdroj Kristánka, který především v letních obdobích vykazoval výraznou nestabilitu a klesající výkon.
„Město získalo na propojení vodovodů Dolních Pasek s vodojemem Písečný dotaci z Evropské unie – Fondu soudržnosti ve výši 7,95 milionů korun a ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí dalších 467,9 tisíc. Z vlastního rozpočtu pak uhradíme 10% celkových nákladů projektu – tedy necelých 936 tisíc korun z celkové investiční částky 9,36 mil. korun,“ prozradil místostarosta Rožnova Alois Vychodil.
V rámci této investiční akce bude vybudována vodovodní síť v délce 1990 m a zkapacitněna vodovodní síť v délce dalších 270 m. Realizací akce bude vytvořen předpoklad k připojení stávajících 120 obyvatel Dolních Pasek. Vybudovaný vodovodní řad vytvoří také podmínky pro napojení dalších 598 obyvatel stabilními dodávkami pitné vody v rozvíjející se nové zástavbě této lokality.
„Realizace této akce je důležitá pro vyřešení problematického napojení obyvatel Dolních Pasek na kvalitní pitnou vodu. Staveniště již bylo předáno, termín realizace máme stanoven do konce listopadu letošního roku. Jakmile to počasí dovolí, začne se na propojení vodovodního řádu Dolních Pasek a vodojemu Písečný pracovat,“
uzavřel Alois Vychodil.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama