Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2012 15:43:31

Rožnovem prošel čtenářský štrúdl

Rožnovem prošel čtenářský štrúdl

Od budovy Městské knihovny Rožnov k památníku Čeňka Kramoliše prošel ve středu 7. března Čtenářský štrúdl. Akce se uskutečnila v rámci Března - Měsíce čtenářů a zúčastnilo se jí více než padesát uživatelů služeb rožnovské knihovny. ....

 Rožnovem prošel čtenářský štrúdl

Od budovy Městské knihovny Rožnov k památníku Čeňka Kramoliše prošel ve středu 7. března Čtenářský štrúdl. Akce se uskutečnila v rámci Března - Měsíce čtenářů a zúčastnilo se jí více než padesát uživatelů služeb rožnovské knihovny. Součástí Čtenářského štrúdlu bylo také vyhlášení Čtenáře roku 2011, kterým se v kategorii dospělý stal Jiří Musil a v kategorii dítě Denis Salvia. Soutěž o nejlepší čtenářskou rodinku vyhrála rodina Hoferkova z Vigantic.


Pravidelný čtenářský štrúdl se koná vždy v březnu, který je vyhlášen Měsícem čtenářů.
„Akce má za cíl propagovat roli čtení ve společnosti a knihovnu jako instituci se čtením ve městě úzce spojenou," uvedl ředitel Městské knihovny Rožnov p.R. Pavel Zajíc.
Průvod putoval od knihovny k soše Čtenáře od ak. soch. Igora Kitzbergera, která stojí na místě rodného domku Čeňka Kramoliše.
Starostka města Rožnov p.R. Markéta Blinková poté předala ocenění Čtenář roku 2011 v zastoupení panu Jiřímu Musilovi za nejvíce návštěv a výpůjček knih v knihovně (kategorie dospělí) v průběhu roku 2011 (105 návštěv, 222 výpůjček) a Denisi Salviovi v kategorii dětí (50 návštěv, 189 výpůjček). Při té příležitosti zmínila také závazek radnice dostavět v knihovně výtah.
Na závěr setkání pracovníci knihovny přečetli úryvky ze svých nejoblíbenějších knih, u kterých přítomní hádali jejich autora a název.
„V podobných akcích budeme určitě pokračovat. Chceme rozšířit služby rožnovské knihovny mezi největší kruh zájemců od nejmenších až po seniory,“ uzavřel Zajíc.



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama