Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2013 10:26:49

V Rožnově se jedná o zřízení výjezdové základny pro zdravotnickou záchr. službu

V Rožnově se jedná o zřízení výjezdové základny pro zdravotnickou záchr. službu

Zřízení výjezdové základny pro zdravotnickou záchrannou službu. To je hlavní téma jednání mezi městem Rožnov pod Radhoštěm a Zdravotnickou záchrannou službou Zlínského kraje. Realizovat by se mohla již v letošním roce.

Město Rožnov a obce mikroregionu Rožnovsko v současné době hradí fungování Lékařské služby první pomoci (dále jen LSPP). „Za tuto službu platíme z městských i obecních rozpočtů více než půl milionu korun ročně. Rychlá lékařská pomoc má sice výjezdové pracoviště s nepřetržitou službou na poliklinice v Rožnově, jedná se ale pouze o „výjezdovou“ službu. Zřízení výjezdové základny zdravotnické záchranné služby přímo v Rožnově by tak v prvé řadě významně urychlilo časovou dostupnost této pomoci u případných pacientů, a také by obcím ušetřilo nemálo finančních prostředků. Navíc by byli také na základně k dispozici lékař a zdravotník záchranář,“ konstatoval místostarosta Rožnova Václav Mikušek, který zároveň zdůraznil, že zatímco LSPP je v provozu pouze o víkendech, rychlá lékařská pomoc by byla v provozu 24 hodin denně sedm dní v týdnu.

„Zřízení výjezdového stanoviště bychom tedy velmi přivítali. Na druhou stranu ale prozatím nejsou vybrány vhodné lokality pro toto stanoviště. Zdravotní záchranná služba Zlínského kraje navrhuje umístění u Střední zemědělské a přírodovědné školy, kde kraj vlastní pozemky. Podle nás ale nejde o šťastné řešení, neboť výjezd záchranky by byl na ulici Pletařskou a následně na hlavní komunikaci I/35. Pletařská ulice je ale spojníkem mezi dvěma sídlišti a centrem města. Navíc se jedná o komunikaci se smíšeným provozem, kde nejsou chodníky, ale pohybuje se zde velké množství chodců a také dětí a mládeže, která míří do zdejší školní sportovní haly. Nabízíme krajské organizaci jiné varianty, například rekonstrukci objektu bývalé čajovny vedle internátu uvedené školy nebo vybudování stanice na pozemcích vedle Hotelu Horal. Zdravotní záchranná služba Zlínského kraje chce vybudovat vlastní výjezdové stanoviště, proto již dříve odmítli i nabídku využití prostor po LSPP v budově městské polikliniky. Pro kterou variantu se nakonec rozhodnou je ovšem zcela na jejich představitelích,“ uzavřel místostarosta Mikušek.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama