Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2012 13:45:29

Zápisy do prvních tříd

Zápisy do prvních tříd

V rožnovských základních školách probíhají zápisy do prvních tříd. Do školního roku 2012/2013 by se mělo zapsat celkem 209 budoucích prvňáčků. V Rožnově pod Radhoštěm je celkem pět městských, jedna soukromá (ZŠ Sedmikráska) a jedna krajská základní š

 

Zvědavost, napětí, očekávání. To vše se dalo vyčíst z dětských tváří budoucích prvňáčků, kteří se poprvé přišli podívat do „své“ školy. A také všetečné otázky učitelů na znalosti písmen, číslic, barev, geometrických tvarů.To vše je součástí zápisů do prvních tříd, které probíhají v Rožnově pod Radhoštěm ve dnech 8. a 9. února v celkem pěti městských, jedné soukromé a jedné krajské škole. Každá ze škol se na své budoucí žáky připravila jinak. V některých vítali děti i s rodiči starší spolužáci oblečení za pohádkové bytosti, jinde představovali učitelé témata povolání. Ve všech školách se ale snažili zjistit znalosti nastupující školní generace.
„Ve srovnání s rokem 2011 se k zápisům dostaví o 15 dětí méně. Tento pokles je dán demografickým vývojem, který i v dalších letech naznačuje pokles populace. Snížil se tak i počet dětí, které se do škol hlásí z jiných obcí než přímo z Rožnova. Zde se jedná o 16 budoucích školáků. V roce 2011 jich bylo 19,“ vypočítala starostka Rožnova Markéta Blinková.

„V Rožnově pod Radhoštěm mají možnost plnit školní docházku také děti s trvalým pobytem mimo katastr města, pokud mají jejich zákonní zástupci zájem. V tomto případě však rodičům doporučujeme, aby se, pokud tak již neučinili, spojili s vedením příslušné základní školy,“ doplnil vedoucí Odboru školství rožnovského MěÚ Dušan Vrážel.

Kolik dětí ve skutečnosti 1. září usedne do školních lavic, bude upřesněno mimo jiné až po všech žádostech o odklad školní docházky.

Fotografie ze zápisů naleznete zde.


Anketu mezi budoucími prvňáčky naleznete zde.


Popis povolání, které si jako téma vybrali na soukromé ZŠ Sedmikráska naleznete zde (hovoří ředitel školy Pavel Sumec).



Zvuková verze

Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama