Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2012 13:07:05

Zasedala povodňová komise. Naštěstí pouze cvičně.

Zasedala povodňová komise. Naštěstí pouze cvičně.

Ve čtvrtek 1. března zasedala v Rožnově pod Radhoštěm povodňová komise města. Jednalo se o pravidelné cvičení, které má za cíl prověřit připravenost členů povodňové komise na případné povodně.

 Zasedala povodňová komise. Naštěstí pouze cvičně.

Ve čtvrtek 1. března zasedala v Rožnově pod Radhoštěm povodňová komise města. Jednalo se o pravidelné cvičení, které má za cíl prověřit připravenost členů povodňové komise na případné povodně.


Zasedání povodňové komise, se kromě jejich členů, zúčastnili také zástupci správce toků - Lesy ČR s.p., a Povodí Moravy, s.p. V rámci připraveného programu byli členové komise informováni o obsahu povodňového plánu, změnách ve statutu povodňové komise města i povodňové komise obce s rozšířenou působností Rožnov p.R.
Tajemnice povodňové komise města Marie Hrabovská seznámila členy s obsahem semináře, který pro určené pracovníky uspořádal Krajský úřad Zlínského kraje. Jedním z důležitých výstupů bylo konstatování hydrometeorologů, kteří na základě naměřených dat předvídají v nejbližších letech v průměru vždy stejný celoroční úhrn srážek, které ovšem naprší ve zkráceném časovém období. „Znamená to tedy nebezpečí tzv. přílivových dešťů, kterým se obce v našem geografickém pásmu nevyhnou,“ uvedla Hrabovská s tím, že hladiny toků a množství srážek je na Rožnovsku monitorováno srážkoměry, limnigrafy i vodotečemi.
„Město Rožnov má připraven projekt na zpracování digitálního povodňového plánu a rozhlasového varovného systému města. Zároveň jsme se formou aktualizací údajů zapojili do povodňového informačního servisu, který je občanům k dispozici na webové adrese www.povis.cz,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková, která je zároveň předsedkyní povodňové komise města.
V rámci jednání zazněla rovněž informace o stavu oprav jednotlivých toků na katastru města. V letošním roce by měly probíhat práce na Dolnopaseckém a Hornopaseckém potoku, dále na potoku Kání a také na samotné Rožnovské Bečvě a to v úseku od Zuberského potoku po Prostřední Bečvu.
Závěr cvičení patřil organizačnímu a materiálnímu zabezpečení na případné povodně a také praktickému nácviku jednolitých úkonů při vyhlašování a odvolávání stupňů povodňové aktivity, orientaci na stránkách ČHMÚ, Povodí Moravy s.p. a další.

Fotografie naleznete zde.



Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
mob.: 739 503 636
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama