Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2011 13:56:51

Jak dlouho chce ministr Vondra ještě mlčet?

Jak dlouho chce ministr Vondra ještě mlčet?

ČSSD považuje za alarmující opakované informace médií o předražených mediálních službách, za které ministr obrany Vondra na svém úřadě utrácel stovky tisíc korun z veřejných rozpočtů.

V době, kdy resort obrany čelí několika vážným korupčním kauzám, kdy nemá peníze na řádné ohodnocení zaměstnanců a odpovídající rozvoj armády a kdy provádí plošné škrty téměř ve všech oblastech, jsou stotisícové položky za mediální služby skutečným výsměchem všem našim občanům.

Postoj ministra Vondry, který si v této věci zřejmě uložil bobříka mlčení a odmítá cokoli jakkoli komentovat, pak považuji za nepřijatelný a nezodpovědný.

Opravdu pan ministr věří tomu, že se tímto údajným skandálem dokáže promlčet? Je snad toto standardní chování člena „rozpočtově odpovědné vlády“, jak svůj kabinet hrdě nazývá Petr Nečas?

ČSSD apeluje na ministra Vondru, aby se k těmto závažným informacím co nejdříve vyjádřil a věc transparentně vysvětlil. Osobně budu v této věci pana ministra interpelovat při nejbližším jednání Poslanecké sněmovny a požadovat jasné odpovědi. Jsem přesvědčen, že ministr, který není schopen jasně vysvětlit podezření z plýtvání veřejnými prostředky ve svém resortu, nemá na svém místě dále co pohledávat.

Jan Hamáček, stínový ministr obrany za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama