Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2011 15:50:31

Kalousek s Dobešem odstavují důchodce na vedlejší kolej

Kalousek s Dobešem odstavují důchodce na vedlejší kolej

Zrušením 50% slevy na jízdu vlakem pro důchodce, které připravili ministři Miroslav Kalousek a Pavel Dobeš, bude výrazně snížena mobilita starších spoluobčanů.

Ti jsou často na vlaku, jako jediném veřejném dopravním prostředku zcela závislí při cestě za lékařem či službou, která není v dosahu jejich bydliště.

Kromě razantního zdražení potravin, zvýšení cen veškerých služeb, včetně zdravotnictví, které na seniory od ledna příštího roku dopadne citelněji než na ostatní obyvatele, vezmou ministři důchodcům i poslední výhodu, kterou ještě mají. Tou je právě sleva na jízdném.

„Porovnáme-li, že zrušením slev pro důchodce získají České dráhy navíc desítky miliónů korun s tím, že jen na odměnách nejvýše postavených manažerů je ročně vyplacena obdobná částka, nelze jinak, než tento krok pojmenovat jako obludnost,“ říká hejtman Plzeňského kraje a stínový ministr dopravy Milan Chovanec.

Kalousek s Dobešem se rozhodli, že důchodci jsou zbyteční. Podle jejich pravicové logiky zatěžují rozpočet a nepřinášejí žádné příjmy a zisky. Penzisty proto ve svých kolonkách škrtli a odstavil je na vedlejší kolej. Tímto jen rozdělují společnost a popuzují ji proti sobě. Je to pokračování a recyklace cynického předvolebního sloganu Přemluv bábu. Stupeň úcty ke stáří udává stupeň kulturnosti a pravé ceny u všech národů.

Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje a stínový ministr dopravy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama