Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2011 15:24:40

Kdo je tady skutečným parazitem, pane prezidente Klausi?

Kdo je tady skutečným parazitem, pane prezidente Klausi?

Jako stínový ministr školství považuji za nepřijatelná slova prezidenta republiky Václava Klause o tom, že bezplatným studiem na veřejných vysokých školách studenti parazitují na zbytku naší společnosti.

Je absurdní, že prezident republiky označuje desetitisíce studentů státních vysokých škol za parazity, když sám svoji kariéru ekonoma odstartoval právě díky získání diplomu bezplatným studiem na státní vysoké škole.

Pane prezidente, parazitoval jste tedy i vy na naší společnosti?

Dostupnost bezplatného vzdělání pro naši společnost je zajištěna Základní listinou práv a svobod. Je to pojistka proti tomu, aby se vzdělanost a možnost studia nekastovala jen podle obsahu peněženky.

Jsou snad tyto ústavní garance také parazitem naší společnosti?

Jsem přesvědčen, že pokud lze někoho označit za parazita, pak je to nepochybně vláda Petra Nečase, která se snaží vklínit studentům do peněženek a zavedením školného kompenzovat svoji chybnou rozpočtovou politiku. 

Pevně věřím, že prezident svá slova veřejnosti, studentům i odborníkům ve školství co nejdříve vysvětlí a uvede nepřijatelná slova o „parazitech“ na pravou míru.

Marcel Chládek, stínový ministr školství za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama