Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2011 11:38:54

Mezinárodní den boje proti AIDS

Mezinárodní den boje proti AIDS

Dnešek je Mezinárodním dnem boje proti AIDS. V této souvislosti je nesmírně důležité o této nemoci hovořit, protože počet nakažených lidí v ČR v posledních letech výrazně stoupl.

Podle organizací, zabývajících se touto problematikou, stojí jen léčba nemocného půl milionu korun ročně, o dalších následcích ani nemluvě. Člověk by očekával, že tato vláda “rozpočtové odpovědnosti” zorganizuje kampaň upozorňující na rizika této nemoci a podpoří neziskové organizace v rozsáhlých preventivních aktivitách. Ve skutečnosti jsou však peníze určené neziskovým organizacím nesmyslně seškrtané, ačkoli je známo, že prevence je vždy levnější. Jedinou aktivitou, kterou tato vláda vyvíjí, je aktivita přesně opačná: jedná se o boj ministra Dobeše proti sexuální výchově, proti tomu, aby se děti ve školách učily o prevenci proti pohlavním chorobám. V den boje proti AIDS tak dostává vláda v této aktivitě velmi smutné vysvědčení.

Michaela Marksová Tominová, stínová ministryně pro lidská práva a rovné příležitosti

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama