Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2011 15:06:31

Petici proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P.Nečase podpořil

Petici proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P.Nečase podpořil

Petici sociální demokracie pod názvem „Petice proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase“ podpořilo svým podpisem za sedmnáct listopadových dní, kdy byly podpisy po celé zemi shromažďovány, 90 782 nespokojených občanů.

Sociální demokracie spustila petiční akci proti politice pravicové koaliční vlády P. Nečase 1. listopadu letošního roku, tedy v době, kdy se koaliční většina pokoušela ve Sněmovně proválcovat bez jakékoliv dohody s opozicí tzv. důchodovou reformu a další tzv. reformní zákony, které zamítl Senát.

ČSSD tak chtěla dát občanům možnost, aby formou podpisu petice symbolicky podpořili snahu poslanců ČSSD zamítnout přijetí těchto chybných a nespravedlivých změn, vedoucích k destrukci sociálního státu a prohloubení deficitu veřejných financí. Možnost symbolicky vyjádřit svůj nesouhlas s politikou vlády P. Nečase měli lidé na více než 500 místech po celé naší zemi, petiční archy si mohli také stáhnout z webu ČSSD či získat z inzerce v novinách. Petice ČSSD byla symbolicky ukončena 17.listopadu, tedy v den připomenutí znovuobnovení demokracie v naší zemi v roce 1989. Poslední podpisy byly získány na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze během demonstrací, které zde proti vládní politice zorganizovaly občanské iniciativy a odbory.

„Chtěl bych poděkovat všem občankám a občanům, kteří petici a také snahu poslanců ČSSD zablokovat přijetí nespravedlivých vládních opatření svým podpisem podpořili. Více než devadesát tisíc podpisů za sedmnáct dní trvání petice je jasným důkazem obrovského nesouhlasu a nespokojenosti našich občanů s  politikou současné vlády. Lidé odmítají tolerovat chaotické experimenty s veřejnými službami, nespravedlivé daně, privatizaci peněz důchodců a vládní politiku, která je výhodná jen pro úzkou skupinu nejbohatších občanů. Je zřejmé, že lidé chtějí, aby byly náklady reforem mnohem spravedlivěji rozloženy, než je tomu dnes.

Sociální demokracie i z tohoto důvodu využila všech parlamentních a ústavních možností, včetně obstrukce v Poslanecké sněmovně k tomu, aby nebyly tyto sociálně nespravedlivé návrhy zákonů přijaty. Způsob jejich přijetí, kdy byl ve Sněmovně porušen zákon o jednacím řádu a omezena práva opozice, je pak zcela nepřijatelný a ohrožuje samotnou podstatu demokracie v naší zemi. Na přelomu roku proto ČSSD podá ve věci způsobu přijetí reformních zákonů ústavní stížnost,“ uvedl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Petiční archy Petice proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase  budou v nejbližší době předány Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny k projednání a v kopii také poslány na vědomí premiéru Petru Nečasovi a předsedovi Senátu Milanu Štěchovi.

Fotogalerii včetně textu petice a další informace o petiční akci najdete na webu ČSSD (www.cssd.cz

Tiskové oddělení ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama