Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2011 11:19:33

Pravicové vlády politizují policii

Pravicové vlády politizují policii

Této nepřípustné praxi politizace policie a personálních čistek se zřejmě rozhodl pokračovat i Jan Kubice, to je pro mě nepřijatelné.

Od nástupu Topolánkovy vlády se stalo pravidlem, že nově jmenovaní ministři vnitra pravicových vlád, stupňují tlak na policejního prezidenta a následně dochází k jeho výměně.

Společně s ním pak probíhají i personální změny na všech významných postech od náměstků policejního prezidenta až po ředitele celostátních útvarů, zejména protikorupčního.
V této nepřípustné praxi politizace policie a personálních čistek se zřejmě rozhodl pokračovat i Jan Kubice. To je pro mě nepřijatelné. Už proto, že současný stav policie devastované tzv. reformami a nekoncepčními zásahy ministrů pravicových vlád vyžaduje spíše opačný přístup - hledání dohody a zklidnění situace. Masové odchody řadových i elitních policistů svědčí o tom, že situace v policii je skutečně kritická.
Podle tvrzení Jana Kubice je důvodem jeho výzvy k rezignaci policejnímu prezidentovi jejich rozdílný názor na reformu policie. Pokud bych hodnotil kvalitu předložených materiálů – tedy návrhů komise ministra vnitra a analýzy policejního prezidenta, musel bych se jednoznačně přiklonit k názorům a stanoviskům Petra Lessy.
Odchod policejního prezidenta ze zástupných důvodů v kombinaci s návrhem rozpočtu 2012-2014 by nepochybně vedl k personálnímu i ekonomickému rozvalu policie, pod kterým by byl se svými předchůdci Radkem Johnem a Ivanem Langrem spolupodepsán Jan Kubice.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama