Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2012 16:51:03

Předseda ODS Petr Nečas by si měl ohledně prosazené přímé volby...

Předseda ODS Petr Nečas by si měl ohledně prosazené přímé volby...

Předseda ODS Petr Nečas by si měl ohledně prosazené přímé volby udělat pořádek ve své straně

Velmi mne pobavila reakce premiéra předsedy ODS Petra Nečase, který se snaží obvinit senátory sociální demokracie z toho, že to jsou právě zákonodárci ČSSD, kteří přímou volbu prezidenta valnou většinou nepodpoří.

Panu premiérovi je potřeba připomenout, že podle aktuální ankety serveru idnes.cz je to naopak Senátorský klub ODS, kde má přímá volba nejmenší podporu. Podpora ze strany senátorů ČSSD je naopak několikanásobně vyšší.

Jsem přesvědčen o tom, že ČSSD je schopna garantovat podporu přímé volby alespoň více než 3/5 všech našich senátorů. Je ovšem třeba jasně říci, že jenom naše hlasy pro schválení přímé volby nestačí a je potřeba také dostatečná podpora senátorů z ostatních stran.

Pan premiér Nečas by si tak měl v první řadě zamést před vlastním prahem a udělat si pořádek „doma“ tak, aby senátoři ODS přestali veřejně přímou volbu odmítat a naopak ji také podpořili.


Zároveň jsem připraven se s panem premiérem Nečasem vsadit o lahev dobrého vína, že poměr našich hlasujících senátorů pro a proti bude větší, než hlasujících senátorů z klubu ODS.

 Petr Vícha, předseda Senátorského klubu ČSSD 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama