Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2010 8:50:00

Rouček: Kaddáfí si pro nás opět připravil show

Rouček: Kaddáfí si pro nás opět připravil show

Berlusconiho přítel Muammar Kaddáfí na misijní cestě v Římě.

Revoluční vůdce Libye Muammar Kaddáfí je opět na pozvání italského premiéra v Římě. A opět se jeho návštěva zvrhla v bizarní cirkus. Na cirkus neupomíná pouze beduínský stan, ve kterém nesmrtelný Kaddáfí tradičně během své návštěvy nocuje, ale také celá show, kterou si pro nás Evropany připravil. Pozval si na dvě stovky italských krasavic, aby je obdaroval Koránem a v následném projevu vyzval celý starý kontinent ke konverzi k islámu. Podle jeho slov je islám tím pravým náboženstvím pro Evropu.

Není těžké si zjistit, že tento rok je libyjský vůdce v Itálii na návštěvě už počtvrté. Jediným vysvětlením pro pohostinnost italského premiéra je surovinové bohatství Libye a obchodní kontrakty mezi oběma státy. Libye dává zajímavé příležitosti investorům a také sama aktivně investuje v zahraničí. Vysvětlení častých Kaddáfího cest do Říma to sice je, ale není to ještě ospravedlnění jejich scénáře. Obchodní kontakty s Libyí Evropa beze sporu potřebuje. Nelze za ně ale platit nepřiměřeně vysokou cenu! Samolibý revoluční vůdce Kaddáfí je despota podporující teroristické praktiky. Rád provokuje Západ a není pochyb o tom, že pohrdá jeho hodnotami, počínaje dodržováním lidských práv.

Podle Berlusconiho mají Italové z historických důvodů patent na pěstování nadstandardních vztahů s Libyí v rámci EU. Provokativní show Kaddáfího je podle většiny komentátorů nevkusný folklor, ale velká část odpovědnosti přece padá i na hlavu hostitele! Je to právě Berlusconi, který ochotně připravuje pódium pro taková Kaddáfího představení. Je těžko uvěřitelné, že italští občané neprotestují proti tomu, že přispívají svými daněmi na producírování a provokace diktátora Kaddáfího. Asi už jsou unaveni samotným politickým stylem Silvia Berlusconiho. Itálie je zřejmě už na takové eskapády zvyklá.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama