Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2010 16:53:00

Rozdělení Prahy na volební obvody je účelová lumpárna

Rozdělení Prahy na volební obvody je účelová lumpárna

Nejvyšší správní soud potvrdil rozdělení Prahy na sedm volebních obvodů.

Nejvyšší správní soud potvrdil rozdělení Prahy na sedm volebních obvodů. Stalo se tak na návrh ODS. Podle kandidáta na primátora Prahy Jiřího Dienstbiera ml. může toto rozhodnutí uškodit některým stranám a některé z nich dokonce diskvalifikovat z volby na primátora hlavního města.

“Je to samozřejmě účelová lumpárna, která má za cíl zlikvidovat malé strany a zvětšit šanci dosavadní vládnoucí ODS na slušný výsledek ve volbách, protože tímto opatřením se zcela na minimum snižuje šance Strany zelených nebo KSČM, že se do zastupitelstva hlavního města dostanou. Ostatní menší strany byly této šance naprosto zbaveny. Může to omezit pestrost zastupitelstva. V důsledku tam mohou být jen čtyři strany,” říká Jiří Dienstbier ml.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama