Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2022 16:57:00

Vláda chystá podraz na naše zdravotníky

Vláda chystá podraz na naše zdravotníky

Pětikoalice se zavázala ve vlastním programovém prohlášení, že zajistí pravidelnou zákonnou valorizaci plateb za státní pojištěnce dle inflace. Teď začínají prosakovat informace, že ve skutečnosti vláda chystá pravý opak.

 Zmrazení plateb za státní pojištěnce, tedy faktické snížení příjmů zdravotnických zařízení v době vysoké inflace. Platí zde okřídlená fráze „sliby chyby”. Toto se v žádném případě nesmí stát! Tento bezprecedentní krok by měl v konečném důsledku přímý vliv na chod a kvalitu českého zdravotnictví.

„Návrh na pravidelnou valorizaci plateb za státní pojištěnce byl jeden z mála bodů, který jsme ve vládním prohlášení s vděkem kvitovali. O to hlasitěji je potřeba odmítnout jeho brutální porušení. Je to podraz na naše zdravotníky,“ podotkl místopředseda ČSSD a lékař Robin Šín.

„Jakékoliv chytračení, škrty či posunutí těchto závazků až na konec volebního období razantně odmítáme. Primárním aspektem moderního zdravotnictví musí být předvídatelné a jasně definované financování. My všichni si musíme uvědomit, že pokud bude stát posílat méně peněz do systému, budou si ho muset lidé platit ze svého. Nebo se sníží kvalita péče. A toto je naprosto v rozporu s politikou sociální demokracie,“ dodal předseda ČSSD Michal Šmarda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama