Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2010 15:00:00

Vyzýváme média, aby si zachovala alespoň zdání objektivity

Vyzýváme média, aby si zachovala alespoň zdání objektivity

Některé jejich výstupy z poslední doby totiž svědčí spíše o politické preferenci buď přímo majitelů (HN, Bakala; ČSSD s ním vede spor o byty OKD) či redaktorů.

Článek Aktuálně.cz o hotelu Corrado v Dubí, který je učebnicovým příkladem mediální manipulace, převzala MF Dnes na str. 2. A to bez podstatných informací a reakcí, které ČSSD během dne k celé kauze vydala, ačkoliv byly adresně redakci MF Dnes poslány.

Podstatou těchto reakcí je skutečnost, že snad každý z nás se musel v životě vyrovnat se situací, že v hotelu, či dokonce domě, ve kterém pobývá či pobýval, k podobným situacím docházelo či dochází.

Dalším učebnicovým příkladem mediální manipulace je článek opět MF Dnes "Socialisté přitvrzují. Ve Sněmovně i v ulicích". MF Dnes vytváří dojem, že je to ČSSD, která zneužívá Poslaneckou sněmovnu k volební kampani. Přitom je to přesně opačně: je to ODS, která volí obstrukce jako nástroj volební kampaně. ODS obstruuje práci Poslanecké sněmovny proto, že je to součást její negativní kampaně. ODS se k tomu i veřejně, každý den, hlásí.

Je to ČSSD, která proti tomu bojuje. Pokud by ODS ustoupila od obstrukcí, návrhy ČSSD by už byly buď schváleny, nebo zamítnuty a nebyly by součástí aktuální veřejné debaty, ani kampaně politických stran.

Petr Dimun
vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama