Strana Práv Občanů ZEMANOVCI

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2014 12:30:00

Odborné komise SPO nastupují do politického ringu

Odborné komise SPO nastupují do politického ringu

V sobotu 30. srpna započala Strana práv občanů kampaň před komunálními volbami a to setkáním více než dvou stovek zástupců místních a krajských organizací SPO.

Jednou z částí jednání bylo také vystoupení místopředsedy SPO docenta Luboše Smrčky, který hovořil o stavu příprav odborných komisí.

Ve svém vystoupení mimo jiné shrnul dosavadní kroky při budování nové struktury odborných komisí. Připomněl také jejich poslání zakotvené ve statutu: „Jde o poradní, pracovní a iniciativní skupiny odborníků. Již nyní analyzují a dále budou analyzovat vývoj v oblasti svého zaměření. Jde tu třeba o legislativní změny, o kroky státní správy a podobně. V podstatě platí, že tyto odborné komise navrhují koncepci politiky SPO v dané oblasti a svoje návrhy předkládají politickým orgánům. Tedy rozhodnutí je politické, ale na základě odborných analýz.“

Podle Luboše Smrčky platí, že pouze dlouhodobá a soustavná práce odborných komisí může vést k tomu, že standardní politická strana, která má ambici řešit společenské problémy v jejich komplexnosti, bude mít k této ambici také dostatek kvality. „Já bych velmi ocenil, že po krizi naší strany, která začala nešťastnými podzimními volbami, jsme se velmi rychle zase zvedli a já nyní mohu představit šestnáct týmů, které sdružují velmi kvalitní odborníky připravené dát SPO mnoho své energie,“ uvedl Luboš Smrčka. Podotknul také, že právě z těchto odborných komisí by se příště měli rekrutovat odborníci potřební pro příští politická angažmá SPO. „Pokud se chceme v budoucnosti podílet na moci, pak musíme být odborně připravení převzít díl odpovědnosti za rozhodnutí vlády a státních orgánů. Právě k takové přípravě budou také sloužit odborné komise tím, že se začnou soustavně věnovat zkoumání a analýze vládní agendy s tím, že budou politické vedení SPO informovat o výsledcích a z nich vyplývajících doporučeních.

Následně pak představil plénu mluvčí jednotlivých komisí s tím, že většina z nich pronesla krátké představení komise a její práce.

Jednotlivé komise a jejich mluvčí:

Komise finance: Ing. Yvona Legierská
Komise průmysl a obchod: Ing. Jan Struž
Komise doprava: Ing. Jaromír Schling
Komise zdravotnictví: Prof. MUDr. Miloš Adamec
Komise sociální věci: Jana Fialová
Komise školství: Mgr. Petr Šmíd
Komise kultura: Mgr. Zdeněk Musil
Komise sport: PaeDr. Ladislav Malý
Komise bezpečnost: JUDr. Josef Kvasnička
Komise spravedlnost: JUDr. Vít Vlček
Komise obrana: Ing. Hynek Blažko
Komise zemědělství: Ing. Jan Veleba
Komise životní prostředí: Petr Martan
Komise zahraniční věci: Ing. Miroslav Soušek
Komise pro evropskou integraci a volby: Ing. Petr Souček
Komise místní rozvoj: Ing. Jiří Macháček 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama