Strana Práv Občanů ZEMANOVCI

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2013 10:40:56

Sliby chyby - jako vždy. Už jsme si asi zvykli

Sliby chyby - jako vždy. Už jsme si asi zvykli

Tři strany, které se ve volební kampani předháněly v dobrých úmyslech vrátit politice důvěryhodnost, chápat ji jako službu a nikoliv jako výnosné prebendy, jednají o sestavení vlády.

Té vlády, která by podle ČSSD zajistila „fungující stát". A náhle jde o posty, místa a prebendy především.

Jak to bude se zmíněným „fungujícím státem", jestliže obdivované ANO požaduje alespoň rok na seznámení se stavem resortu a veřejných financí, aby bylo možné jednat o daních? A zlepší se toto „fungování státu" návrhem na zvýšení počtu členů vlády?

Připomínám, že zvyšování počtu členů vlády není ničím jiným, než vytvářením právě takových prebend, za které se kupují koaliční partneři.

Jsem především přesvědčen, že tento postup je v jasném protikladu s deklarovanými cíli všech tří potenciálních koaličních partnerů.

Věříme, že voliči ještě nezapomněli na sliby, které tyto strany před volbami rozdávaly. Nutnost vzájemných programových ústupků při sestavování koalic může volič snad pochopit (i když pro něj už toto představuje značné zklamání). Těžko však bude chápat zřizování zcela zbytečných trafik a ministerských postů.

Zdeněk Štengl
předseda SPOZ

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama